LIVE UPDATE Ziua 151 de război în Ucraina. Zelenski spune că forţele ucrainene avansează în regiunea Herson

,

În cea de-a 151-a zi a războiului din Ucraina, tensiunile continuă. ​Forțele ruse au continuat să bombardeze Ucraina.


In articol:

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă că trupele sale înaintează în regiunea Herson.

Două rachete au căzut în sudul portului Odessa la nici 12 ore după acordul semnat la Istanbul.

Un obuz a lovit o staţie de pompare a apei şi altul a provocat un incendiu în apropiere de depozitele ucrainene. Alte două rachete au fost interceptate de sistemul de apărare înainte de a ajunge la ţărm.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 150 de război în Ucraina. Zelenski nu doreşte o încetare a focului cu Rusia fără o recuperare a teritoriilor pierdute. Putin are interdicție de intrare în Japonia

Zelenski spune că forţele ucrainene avansează în regiunea Herson

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, că forţele armate avansează pas cu pas în regiunea Herson, notează news.ro. "În primul rând, putem spune acum despre regiunea Herson că forţele armate ale Ucrainei avansează pas cu pas în regiune. Atacul de astăzi cu rachete ruseşti asupra Odesei, în portul nostru, este unul cinic şi a fost şi o lovitură pentru poziţiile politice ale Rusiei însăşi.

Dacă cineva din lume ar mai putea spune că este posibil un fel de dialog cu Rusia, este nevoie de un fel de acorduri, atunci asta se întâmplă. Rachetele ruseşti Kalibr de astăzi au distrus însăşi posibilitatea unor astfel de declaraţii. Şi vedem unanimitatea absolută a reacţiei lumii la această grevă. Ocupanţii nu mai pot înşela pe nimeni. Printre altele, în urma acestei lovituri,,a fost avariată şi clădirea Muzeului de Artă Odesa. Rachetele lovesc foarte aproape de obiectivele istorice din Odesa .Această aparentă barbarie rusească ne aduce şi mai aproape de obţinerea armelor de care avem nevoie pentru victoria noastră", a spus Zelenski.

El i-a mulţumit preşedintelui american Joe Biden pentru noul pachet de asistenţă de securitate de 270 de milioane de dolari. "Va veni ziua în care rachetele îşi vor pierde sensul pentru ocupanţi. Vom face tot ce este necesar pentru a obţine în continuare sisteme moderne şi eficiente de apărare aeriană. Este scopul nostru", a mai spus el.

Citeste si: Tensiunile dintre Rusia și Chișinău ating noi cote. Republica Moldova, amenințată cu război

Rusia neagă pe toate căile că armata sa ar fi fost de vină pentru atacul cu rachete care a lovit portul ucrainean Odesa

Rusia neagă pe toate căile că armata sa ar fi fost de vină pentru atacul cu rachete care a lovit portul ucrainean Odesa. Deși,  rachetele utilizate au fost identificate drept Kalibr- proiectile de fabricație rusească, aflate doar în dotarea armatei ruse și a unor state aflate prea departe de Marea Neagră: Algeria sau Vietnam.

Maxim Marchenko, șeful administrației militare regionale Odesa:   "A doua zi după semnarea înțelegerii pentru exportul de grâne, Rusia a atacat portul Odesa cu rachete Kalibr. Din păcate, sunt persoane rănite și infrastructura portului a avut de suferit."

Una dintre cele două rachete a lovit un siloz, alta a căzut în mijlocul portului. Alte două proiectile au fost doborâte de apărarea antiaeriană a Ucrainei. Incidentul a provocat consternare la Kiev.

Volodimir Zelenschi, președintele Ucrainei:   "Asta se întâmplă după ce Turcia și Națiunile Unite au spus că știu ele cum să negocieze cu Federația Rusă și să asigure securitatea, un cordon verde, pentru exportul cerealelor ucrainene."

Hulusi Akar, ministrul turc al Apărării:  "Faptul că asemenea incident a avut loc imediat după înțelegerea încheiată ieri, pe tema transporturilor de cereale, ne îngrijorează. Am fost tulburați de ceea ce s-a întâmplat, dar vom continua să ne îndeplinim responsabilitățile."

Ministrul turc al Apărării a declarat, sâmbătă, că a discutat cu ambele părți, însă nimeni nu-și asumă responsabilitatea pentru cele două rachete care au lovit Odesa.

Hulusi Akar, ministrul turc al Apărării:   "Rușii au spus că ei nu au absolut nimic de-a face cu acest atac și au mai spus că au examinat situația îndeaproape."

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Băiatul de 13 ani, din Galați, dat dispărut a fost găsit

China dă o mare lovitură: Xi Jinping anunță că au intrat în cursă directă cu SUA

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Guvernul a prelungit compensarea cu 50 de bani pentru carburant. Nicolae Ciucă susține că efectele benefice deja se văd

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies