Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba despre pensii: "Vreau să știe toți românii!" Cine va primi mai mulți bani

,

Lia Olguța Vasilescu, veste bună pentru pensionarii din România. Cine va primi mai mulți bani din 2022?


In articol:

Lia Olguța Vasilescu a anunțat că pensionarii din România ar putea primi mai mulți bani în acest an. Vicepreședintele PSD a declarat că că noua majorare a pensiilor s-ar putea aplica la jumătatea acestui an, iar asta pentru a-i sprijini pe cei cu venituri mici după creșterile de prețuri și ale facturilor din ultima vreme.

Citeste si: Care este limita de vârstă pentru persoanele care își doresc să iasă la pensie în 2022

Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba despre pensii

Lia Olguța Vasilescu a declarat că nu va urma să fie implementată o nouă lege a pensiilor, ci se vor respecta prevederile Legii 127, care va suferi o serie de modificări. Vicepreședintele PSD a explicat și de ce pensiile au crescut cu 10% și nu 40%, așa cum era luat în calcul, inițial.

Citeste si: Cum afli online ce vechime în muncă ai acumulat pentru pensie. Procesul explicat pas cu pas

”Nu va fi o noua lege a pensiilor, se va merge pe Legea 127. Ca vor suferi modificari unele articole, este altceva.

Nu renuntam sub nicio forma la lege, daca se punea aceasta problema noi nu intram la guvernare, s-a acceptat sa fie doar anumite modificari.

Noi am venit cu 40% (majorare a pensiilor) sa se dea de la 1 ianuarie 2022 dar din pacate nu s-a putut aplica pana nu se fac niste calcule pentru ca dl Ghinea a pus in PNRR fara dezbatere publica ca procentul din PIB (pentru pensii) nu poate depasi 9,4% cu tot cu pensiile speciale. Si atunci am zis ‘Hai sa dam 10% acum sa acoperim macar rata inflatiei si sa ne luam un termen de 120 de zile sa discutam cu Comisia Europeana’, sa explicam ca nu poate ramane Romania cu 9,4% din PIB cu tot cu pensii speciale. Media UE (a cheltuielilor cu pensiile) este 13% din PIB, noi acum suntem la 8%.

Pe noua lege ar fi de 11,7%. Portugalia are 16% si are o economie similara cu a noastra. Foarte important, nu se modifica formula de calcul a pensiei. Vreu sa stie toti romanii ca legea 127 nu s-a aplicat pana acum in Romania, in afara unor majorari de pensii”, a spus, marți seară, Lia Olguța Vasilescu.

Citeste si: Ce pensie primesc cei care au muncit mai puțin de 15 ani. Condiția obligatorie pe care trebuie să o îndeplinească

Vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu, a declarat marți, că social-democrații s-au „bătut” în Guvern pentru aplicarea retroactivă a noilor plafoane la energie.

„Pentru asta ne-am batut in coalitie, sa se ia in calcul si facturile pe ianuarie, pentru ca sunt nepermis de mari. (La Craiova) ne-a crescut de 4 ori intr-o luna factura la iluminatul. Ce face o persoana daca ii vine 1.000 de lei factura? Unii juristi spun ca nu se poate retroactiv. Eu vin si intreb de ce vine ANRE cu un pret pentru luna iunie si noi trebuie sa-l aprobam in iulie dupa ce trece si prin CEO? Este o dubla masura. In acest conditii am dus aceasta batalie (…) Cred ca se putea forta, s-a mai fortat si in alte cazuri ca populatia sa nu sufere”, a spus Olguța Vasilescu, primar al Craiovei.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Mesajul sfâșietor al surorii Cameliei, femeia care și-a pus capăt zilelor după ce băiețelul ei s-a înecat în piscină: „Ne-ați rupt sufletul în mii de bucăți”

Datoriile sufocă afacerile: Peste 4.200 de societăți comerciale şi PFA au intrat în insolvenţă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ce l-a împins pe medicul din București să își pună capăt zilelor. Cu doar câteva clipe înainte de a face acest gest, i-a dat un ultim mesaj soției

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies