Legume in stil englezesc
Proaspete si sanatoase
Ingrediente
Legume la alegere
Sare
Mod de preparare
Pregatiti un vas incapator, caci este nevoie de un volum mare de apa, pentru a evita reducerea temperaturii apei in momentul in care introducem legumele, mai ales in cazul celor congelate. In plus, daca apa nu incepe sa fiarba foarte repede, legumele vor fi mai mult "oparite" decat fierte in apa! Asezonati cu circa 18 g de sare la litrul de apa.
Puneti legumele repede in apa care clocoteste. Trebuie sa le puneti pe toate odata, foarte repede, ca sa se gateasca omogen. Aveti grija la stropi legumele trebuie puse la nivelul apei, nu aruncate de sus!
Intepati si gustati legumele pentru a verifica gustul si gradul de fierbere. Supravegherea prepararii permite si corectarea asezonarii. Daca vi se pare ca nu este destula sare, mai adaugati imediat ce legumele incep sa se faca, pentru ca numai asa vor absorbi cel mai bine sarea.
Imediat ce legumele sunt fierte asa cum doriti, trebuie sa le impiedicati sa se gateasca in continuare, punandu-le in apa rece (de la frigider): astfel, legumele nu vor fi prea moi si nici nu-si vor pierde culoarea.
Scurgeti legumele imediat ce s-au racit; o scufundare prelungita in apa rece ar dauna formei si gustului alimentelor. Puneti apoi legumele pe hartie absorbanta sau pe un servet curat, pentru a absorbi o parte din umidiratea reziduala, apoi pastrati-le in frigider pana le folositi.
Ingrediente
Legume la alegere
Sare
Mod de preparare
Pregatiti un vas incapator, caci este nevoie de un volum mare de apa, pentru a evita reducerea temperaturii apei in momentul in care introducem legumele, mai ales in cazul celor congelate. In plus, daca apa nu incepe sa fiarba foarte repede, legumele vor fi mai mult "oparite" decat fierte in apa! Asezonati cu circa 18 g de sare la litrul de apa.Puneti
legumele repede in apa care clocoteste. Trebuie sa le puneti pe toate odata, foarte repede, ca sa se gateasca omogen. Aveti grija la stropi legumele trebuie puse la nivelul apei, nu aruncate de sus!
Intepati si gustati legumele pentru a verifica gustul si gradul de fierbere. Supravegherea prepararii permite si corectarea asezonarii. Daca vi se pare ca nu este destula sare, mai adaugati imediat ce legumele incep sa se faca, pentru ca numai asa vor absorbi cel mai bine sarea.
Imediat ce legumele sunt fierte asa cum doriti, trebuie sa le impiedicati sa se gateasca in continuare, punandu-le in apa rece (de la frigider): astfel, legumele nu vor fi prea moi si nici nu-si vor pierde culoarea.
Scurgeti legumele imediat ce s-au racit; o scufundare prelungita in apa rece ar dauna formei si gustului alimentelor.
Puneti apoi legumele pe hartie absorbanta sau pe un servet curat, pentru a absorbi o parte din umidiratea reziduala, apoi pastrati-le in frigider pana le folositi.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”