Leguma minune care topește grăsimea instant! Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit secretul

,
legume
Vanata este deosebit de utila pentru a pierde kilogramele in plus

Mihaela Bilic a oferit o serie de sfaturi pentru cei care își doresc să aibă un stil de viața mai sănătos. Ce legumă topește grăsimea rapid.


In articol:

Pentru cei care își doresc să aibă un stil de viață mai sănătos, sau pur și simplu să scape de câteva kilograme în plus, o dietă bogată în legume este alternativa ideală. Nutriționistul Mihaela Bilic   este de părere că vânăta este una dintre cele mai sănătoase legume și ne poate ajuta să scăpăm de grăsimea în exces, acumulată în lunile de iarnă. 

Leguma minune care topeşte grăsimea, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic

 

Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, dincolo de proprietățile ei nutritive (apă, fibre, minerale și vitamine din grupul B), vânăta absoarbe grăsimea ca un burete. De asemenea trebuie să ținem minte că vinetele nu pot fi consumate crude. Gătirea lor are de a le schimba consistența și de a neutraliza solanina, o substanță toxică ce poate da indigestie.

”Un lucru trebuie subliniat: 100 g vinete au sub 30 cal, iar o lingură de ulei 100 cal (indiferent de ulei). Deci cum facem să nu transformăm o banală salată de vinete într-o maioneză? Pentru că asta devine atunci când încorporăm în ea jumătate de sticlă de ulei

– în loc de ulei, frecați vinetele coapte cu 2 lingurițe de pastă de susan (tahina)- au mai puține calorii decât 2 linguri de ulei și avantajul că albesc vinetele, le elimină iuțeala, le leagă și le sporesc

– în cazul vinetelor gătite, opărițile în prealabil 2 min în apă cu sare

și apoi puneți-le la scurs pe un șervețel- nu vor mai absorbi ulei; același efect poate fi obținut și punând sare pe feliile de vânătă, așteptați 15-20 min și ulterior le puteți găti.

- folosiți un spray pentru ulei cu care să pulverizați doar un strop de grăsime; preferați gătitul la cuptor, în felul ăsta nu riscați ca preparatul să se ardă

– puneți sos de roșii sau bulion în orice mâncare, e mai gustos și mai dietetic decât uleiul

– sterilizați borcanele de zacuscă prin fierbere la abur sau în cuptorul fierbinte, în felul asta se pot păstra în

siguranță chiar dacă ați redus cantitatea de ulei din rețetă la jumătate plus că va fi mai ușor de digerat fară atâta prăjeală.

Citeste si: Program de detoxifiere in 10 zile: cum sa iti cureti organismul

Dacă vreți vinete albe la culoare și dulci la gust, se poate și fară gălbenuș de ou puneți în salată de vinete jumătate de dovlecel fiert – are avantajul de a lega compoziția fără să mai fie nevoie nici de mult ulei, nici de amestecat timp îndelungat”, a precizat nutriţionistul Mihaela Bilic.

Citeste si: DE NECREZUT! Dieta cu care Lidia Fecioru a slăbit 30 de kilograme în TIMP RECORD

 

Citește-ne pe
Citește și:

TOP 4 erbicide pentru porumb cu rezultate foarte bune

Răsturnare de situație: o nouă specie de om preistoric a fost descoperită. Omul n-ar fi apărut în Europa

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

Cum se face checul aperitiv. Este bun chiar și dimineața, la micul dejun

Chiftele de post mănăstirești-delicioase și extrem de rapid de pregătit

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies