Lege noua: creste varsta de pensionare la 67 si 75 de ani! Cine sunt romanii care ar putea munci mai mult

Author: B.M.

Un nou proiect de lege prevede pensionarea la varsta de 67 sau 75 de ani pentru o anumita categorie de romani.

Un proiect de lege controversat a fost postat pe site-ul Ministerului Sanatatii in data de 4 noiembrie, in ultima zi de mandat a ministrului Sorina Pintea.

Potrivit proiectului de lege, varsta de pensionare a medicilor ar urma sa creasca la 67 de ani, indiferent de sex. Mai mult, cei care lucreaza in spitalele cu deficit de personal vor fi obligati sa lucreze pana la varsta de 75 de ani.

Proiectul de lege a starnit revolta in randul medicilor care spun ca au solicitat contrariul de la guvern: mai exact cei care au facut garzi sa se poata pensiona mai devreme.

"Noi, dimpotriva, ne dorim ca cei care au facut garzi sa poata sa se pensioneze cu cativa ani mai devreme. Noi am fost socati de acest proiect care a aparut luni pe site-ul ministerului", spune dr.

Livia David.

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

Înscrieri grădiniță 2023 - 2024: Ce acte sunt necesare? Data limită până la care se pot depune cererile pentru înscriere la grădiniță sau creșă

"Documentul vine in contradictie flagranta cu nevoile sistemului sanitar actual, in conditiile in care obligi medicii sa ramana in campul muncii pana la varsta de 67 de ani, indiferent de activitatea si specialitatea pe care o au creezi deja niste discrepante enorme intre cei care doresc sa faca asta si cei care nu doresc, pentru ca, efectiv nu mai pot face asta.

"Noi vorbim aici de specialitati care au efectuat garzi, cele care sunt in linia intai, ne prelungeste perioada de cotizare, ganditi-va, eu voi avea la momentul acela 43 de ani de cotizare numai din contractul de baza. Daca mai adaugam inca 7 sau 9 ani din contractul de garzi, deja facem 50 de ani de cotizare in sistemul public de pensii.

"Este absolut anormal sa fim discriminati fata de alte meserii.

Noi, dimpotriva, ne dorim ca cei care au facut garzi sa poata sa se pensioneze cu cativa ani mai devreme. Noi am fost socati de acest proiect care a aparut luni pe site-ul ministerului", a mai spus medicul Livia David, intr-un interviu pentru RFI.

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!