Legătura neștiută dintre vitamina C și cancer

,

Un nou studiu arată legătura neștiută dintre cancer și vitamina C.

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Concepcion (sudul Chile), condus de medicul Coralia Rivas, consumul de vitamina C serveşte de asemenea drept "combustibil" pentru celulele tumorale în diferite tipuri de cancer.

Studiul arată că cele 20 de tipuri de cancer studiate îşi satisfac nevoile importante de nutrienţi prin reciclarea vitaminei C.

Cercetările au arătat că celulele tumorale de sân, de prostată sau de sânge, sunt "capabile să acumuleze cu mult mai multă vitamina C decât celulele normale", a explicat Rivas, care a publicat deja lucrări pe această temă în 1993 în revista Nature.

În opinia sa, descoperirea este "de o importanţă capitală, deoarece aceasta înseamnă că vitamina C întăreşte celulele tumorale şi le face mai rezistente la tratamente", confirmând studiile anterioare care arată că această vitamină "inhibă într-un anumit fel" tratamentele de chimioterapie şi de radioterapie.

"Celula tumorală consumă cantităţi mari de antioxidanţi şi, în acest caz, vitamina C este folosită pentru a inhiba mediul său oxidativ", a spus Coralia Rivas.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Raed Arafat a pierdut dreptul de practică și va rămâne și fără controlul asupra examenelor Medicinei de Urgență

Anunțul zilei vine de la ministrul Boloș: România a finalizat documentația pentru accesarea a 44 de miliarde de euro

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce persoane, care au făcut un anumit vaccin, sunt relativ protejate împotriva variolei maimuței

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies