Legătura neștiută dintre vitamina C și cancer

,

Un nou studiu arată legătura neștiută dintre cancer și vitamina C.

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Concepcion (sudul Chile), condus de medicul Coralia Rivas, consumul de vitamina C serveşte de asemenea drept "combustibil" pentru celulele tumorale în diferite tipuri de cancer.

Studiul arată că cele 20 de tipuri de cancer studiate îşi satisfac nevoile importante de nutrienţi prin reciclarea vitaminei C.

Cercetările au arătat că celulele tumorale de sân, de prostată sau de sânge, sunt "capabile să acumuleze cu mult mai multă vitamina C decât celulele normale", a explicat Rivas, care a publicat

deja lucrări pe această temă în 1993 în revista Nature.

În opinia sa, descoperirea este "de o importanţă capitală, deoarece aceasta înseamnă că vitamina C întăreşte celulele tumorale şi le face mai rezistente la tratamente", confirmând studiile anterioare care arată că această vitamină "inhibă într-un anumit fel" tratamentele de chimioterapie şi de radioterapie.

"Celula tumorală consumă cantităţi mari de antioxidanţi şi, în acest caz, vitamina C este folosită pentru a inhiba mediul său oxidativ", a spus Coralia Rivas.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce este sindromul Dravet și cum se manifestă acesta

DECIZIE Soţia UCIGAȘULUI din Oneşti rămâne în arest preventiv

Clasament Survivor România. Cine sunt cei mai buni concurenți de la Faimoși și Războinici? Surprize pe bandă rulantă

3 exerciții pentru spate pe care le poți face în propria casă

3 tunsori moderne care îți vor face părul ușor de aranjat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies