La cât timp se dezgheață frigiderul! Dacă faci asta regulat vei fi scutit de facturi mari la energie, iar mâncarea va rămâne proaspătă mai mult timp

Autor: Diana Ghita

Pentru dezghețarea frigiderului trebuie să urmezi câțiva pași simpli

Sursa: Pexels.com

Dezghețarea frigiderului este un proces esențial pentru menținerea acestuia în condiții optime de funcționare. Află cum îl poți dezgheța rapid și simplu și ce se poate întâmpla dacă amâni acest proces.

În timp, stratul de gheață care se formează pe pereții interiori ai frigiderului poate duce la un consum ridicat de energie și la o răcire ineficientă a alimentelor. Așadar, este important să știi cât de des și cum să realizezi corect dezghețarea frigiderului, pentru a preveni problemele.

Cât de des trebuie dezghețat frigiderul?

Conform cumsa.ro, experții recomandă dezghețarea frigiderului de două ori pe an, adică la fiecare șase luni.

Cu toate acestea, dacă folosești frecvent frigiderul, mai ales în perioadele aglomerate, cum ar fi sărbătorile, acest interval ar putea să fie redus. În astfel de cazuri, dezghețarea ar trebui efectuată o dată la trei luni, pentru a te asigura că frigiderul funcționează la capacitate maximă.

Un indicator clar că frigiderul are nevoie de dezghețare este grosimea stratului de gheață. Dacă acesta depășește un centimetru, este momentul să iei măsuri.

Un strat gros de gheață acționează ca un izolator termic, ceea ce face frigiderul să lucreze mai greu și să consume mai multă energie.

Citește și: Filmarea care stârnește hohote de râs: Un român, surprins în timp ce își plimbă frigiderul pe o stradă din Iași: „Sper că avea ceva rece de băut în el”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

Formarea de gheață în frigider este un fenomen natural. De fiecare dată când deschizi ușa, umiditatea din aerul exterior intră în contact cu interiorul rece al frigiderului și, astfel, se formează treptat stratul de gheață. Acumularea de gheață poate duce la stricăciunea mâncării din congelator, deoarece aceasta nu va mai fi păstrată la temperatura optimă.

Cum să dezgheți corect frigiderul

Dezghețarea corectă a frigiderului nu este doar despre îndepărtarea gheții, ci și despre menținerea acestuia curat și funcțional. Iată pașii pe care ar trebui să-i urmezi:

  1. Deconectează frigiderul de la priză. Acesta este primul și cel mai important pas pentru siguranța ta și a aparatului.

  2. Scoate toate alimentele și depozitează-le temporar într-un alt frigider, o ladă frigorifică sau un loc răcoros.

    Evită să lași alimentele perisabile la temperatura camerei, deoarece se pot strica.

  3. Deschide ușile frigiderului și lasă aerul cald să intre, astfel încât procesul de topire a gheții să se desfășoare mai rapid. Pentru a absorbi apa care se va scurge, plasează prosoape vechi pe raftul de jos al frigiderului.

  4. Dacă te grăbești și vrei ca procesul să fie mai rapid, poți folosi o oală cu apă fierbinte.

    Așează vasul cu apă fierbinte pe un prosop în frigider sau congelator și închide ușa. Aburii fierbinți vor topi gheața mai repede. Schimbă apa la fiecare 10 minute pentru a menține temperatura ridicată.

  5. După ce gheața s-a topit, curăță frigiderul pentru a elimina mirosurile neplăcute și eventualele pete. Prepară o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și folosește-o pentru a freca ușor pereții frigiderului cu un burete. Clătește cu o lavetă umedă și apă curată.

  6. După curățare, asigură-te că ai șters toate suprafețele pentru a elimina orice urmă de apă. Folosește prosoape de hârtie sau o cârpă uscată.

  7. Odată ce frigiderul este complet curat și uscat, îl poți băga din nou în priză. Lasă-l să ajungă la temperatura optimă înainte de a pune alimentele înapoi.

Citește și: Legislația privind sprijinul pentru persoanele vulnerabile ar putea fi modificată: Cine sunt persoanele care urmează să primească bani de la Ministerul Energiei

Cât de importantă este întreținerea regulată

Dezghețarea periodică a frigiderului nu doar că ajută la reducerea consumului de energie, dar prelungește și durata de viață a aparatului. Un frigider bine întreținut va funcționa mai eficient și va oferi un mediu curat pentru păstrarea alimentelor.

Este important să nu amâni acest proces, mai ales atunci când observi că stratul de gheață începe să se formeze. Îngrijirea regulată a frigiderului poate preveni reparațiile costisitoare și te asigură că alimentele tale rămân proaspete mai mult timp.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.