Klaus Iohannis, despre reducerea consumului la energie în România: "Nu vrea nimeni să stea lumea în frig"

,
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a vorbit  despre un plan de economisire a energiei. 

[Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis]

Klaus Iohannis a vorbit vineri, 7 octombrie, despre un plan de economisire a energiei. 

Președintele Klaus Iohannis a mărturisit că nu ar fi rău să fie elaborat un plan bine pus la punct privind economisirea de energie. Șeful statului a precizat că nu vrea nimeni să stea în frig, însă, un plan decent de economisire este benefic pentru toată lumea.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, despre reducerea consumului la energie în România

[Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis]

Citeste si: Vești importante pentru români! În ce condiții ar putea crește pensiile cu 11%. Klaus Iohannis a dat toate detaliile

Klaus Iohannis, despre reducerea consumului la energie în România

În contextul crizei actuale la energie, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre elaborarea unui plan pentru reducerea consumului și pentru evitarea risipei, așa cum se întâmplă la nivelul altor țări din Europa.

Liderul României susține că este necesar un plan de economisire, însă, să fie făcut cu cap și cu măsură.

„Eu cred că n-ar fi rău să se elaboreze un plan decent – repet, nu vrea nimeni să stea lumea în frig – dar un plan decent de economisire, cu cap, cu măsură, este probabil bine-venit”, a afirmat Iohannis, înainte de a participa la reuniunea informală a Consiliului European de la Praga.

De asemena, Klaus Iohannis a dezvăluit că măsurile luate de autoritățile din România până în prezent nu sunt suficiente pentru a se vedea rezultate.

Citeste si: Românii primesc o nouă veste. Ce se întâmplă cu pensiile și salariile? Klaus Iohannis a făcut anunțul 

Președintele României propune ca piața gazului și a electricității să fie separate, fiind convins că aceasta va fi una dintre măsurile care vor da rezultate.

Acesta speră să se convingă și Comisia că aceasta este o măsură care poate să fie benefică.

„E nevoie de măsuri mai hotărâte decât am avut până acum pentru a duce prețul energiei în jos, cu toate sancțiunile și măsurile care au fost bune nu s-a reușit o coborâre semnificativă a prețului energiei și asta înseamnă că trebuie să fim mai hotărâți. Rămân la propunerea mea să despărțim piața gazului de piața electricității.

Din ce în ce mai mulți din Consiliu sunt de aceeași părere. Sper să se convingă și Comisia că asta e una din măsurile care poate să dea rezultate. E clar nevoie de diversificarea resurselor pentru energie la modul, general, dar pe gaz în special. Aici avem ceva progrese, dar încă puține.

Interconectorul Grecia – Bulgaria a început să funcționeze, dar trebuie crescută capacitatea. Capacitatea porturilor europene pentru energii, gaz lichefiat trebuie crescută”, a mai declarat Klaus Iohannis.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Klaus Iohannis l-a primit pe Jens Stoltenberg la Palatul Cotroceni: „Noi strategii NATO după ce Putin a declanșat războiul”

'Linia roșie' între SUA și Rusia rămâne închisă: 'Nu vedem nici cea mai mică dorinţă' (vice-ministru rus de externe)

Klaus Iohannis l-a primit pe Jens Stoltenberg la Palatul Cotroceni: „Noi strategii NATO după ce Putin a declanșat războiul”

PARADA MILITARĂ 1 DECEMBRIE 2022 BUCUREȘTI | Peste 1.500 de militari vor defila pe sub Arcul de Triumf. Totul despre evenimentele de Ziua Națională a României

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies