Klaus Iohannis a semnat decretele! Mai multe legi importante, promulgate de șeful statului

,
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

[Sursa foto: Administrația Prezidențială]

Klaus Iohannis a promulgat, luni, mai multe decrete importante, printre care și legea care prevede dublarea pragurilor privind valoarea achiziţiilor directe, anunță Administrația Prezidențială.


In articol:

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 11 iulie 2022, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, Legii nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale, Legii nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii, precum și a Legii nr.

101/2016 privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică, a contractelor sectoriale și a contractelor de concesiune de lucrări și concesiune de servicii, precum și pentru organizarea și funcționarea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (PL-x 342/14.06.2022), potrivit  Administrația Prezidențială. 

Legea prevede dublarea pragurilor privind valoarea achiziţiilor directe, stabilindu-se că se vor putea face achiziţii directe pentru produse sau servicii cu valoare mai mică de 270.120 lei, respectiv lucrări cu valoare mai mică de 900.400 lei.

Actul normativ modifică şi completează Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, Legea nr. 99/2016 privind achiziţiile sectoriale, Legea nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii, precum şi Legea nr. 101/2016 privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a contractelor sectoriale şi a contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

"Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse sau servicii în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică de 270.120 lei, respectiv lucrări, în cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică de 900.400 lei", prevede textul.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre profesorii care fac meditații. Ce se întâmplă cu veniturile acestora

Președintele a promulgat mai multe legi importante

Klaus Iohannis a promulgat, luni, decretul privind promulgarea Legii pentru reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil constituirii și funcționării băncilor de dezvoltare din România (PL-x 221/26.04.2022) și decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 237/2015 privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare și reasigurare și pentru modificarea Legii nr. 236/2018 privind distribuția de asigurări (PL-x 233/04.05.2022);

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru rechemarea lui Luca Niculescu

Președintele a semnat decretul privind rechemarea domnului Luca Niculescu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Franceză, în Principatul Andorra și în Principatul Monaco. 

Citeste si: Klaus Iohannis, despre posibilitatea de a deveni următorul secretar general NATO: "Aș analiza foarte serios propunerea"

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Klaus Iohannis, despre posibilitatea de a deveni următorul secretar general NATO: "Aș analiza foarte serios propunerea"

Cafeluța cu lapte și cafea ar putea deveni un lux! Eurostat anunță datele care afectează toată UE

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Preşedintele Iohannis a promulgat legea care modifică, de la 50 la 5 ani, perioada de arhivare la ANAF a documentelor financiar-contabile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies