Kim Jong-un a instaurat legea martiala! Coreea de Nord, la un pas de RAZBOI

Kim Jong-un a instaurat legea martiala! Coreea de Nord, la un pas de RAZBOI

Regimul din Coreea de Nord a ordonat armatei sa fie pregatita de razboi, in contextul pregatirii unui test nuclear, informeaza cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo, potrivit Mediafax.

Liderul nord-coreean, Kim Jing-un, a emis un decret secret prin care ordona "finalizarea pregatirilor pentru efectuarea unui test nuclear", potrivit unei surse citate de publicatia din Seul.

 

"In Coreea de Nord va fi instaurata legea martiala incepand din 29 ianuarie, iar comandamentul militar si toate unitatile trebuie sa fie pregatiti de razboi", a spus Kim Jong-un, conform sursei citate.

 

 

Regimul Phenian se teme de reactia Chinei dupa eventualul test nu clear. Acest lucru se intampla dupa ce regimul stalinist de la Phenian a amenintat direct Statele Unite spunand ca va efectua un nou test nuclear si va lansa rachete, totul dupa o noua serie de sanctiuni internationale.

 

Testul cu racheta efectuat in decembrie de Coreea de Nord a fost condamnat de Consiliul de Securitatea al Natiunilor Unite si a facut ca sanctiunile impotriva acestei tari sa fie extinse.

 

Statele Unite au introdus pe lista entitatilor vizate de sanctiuni doi oficiali nord-coreeni si o companie din Hong Kong suspectata de colaborare cu Phenianul pentru proliferarea armelor de distrugere in masa.

 

Coreea de Sud a comunicat ca analizeaza posibilitatea de a se ralia noilor sanctiuni adoptate de Statele Unite. Phenianul a amenintat Coreea de Sud cu actiuni militare daca va sustine noua serie de sanctiuni internationale.

 

Sursa: Mediafax

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate