Ingrediente:
Aluat:
– 300g faina
– 1 lingura otet
– 1 pahar apa calda
– 1 lingura de ulei
– 1 lingurita sare
Umplutura:
– 500g nuca macinata
– 500ml apa
– 200g zahar
– 200ml miere de albine
Mod de preparare:
intindem foi foarte subtiri de dimensiunea unei tigai.
Inainte vreme aceste turte, numite si pelinci se coceau pe plita. Acum se coc in tigaie sau in cuptor. Eu le-am copt pe un grill rudimentar.
Inainte vreme aceste turte, numite si pelinci se coceau pe plita.
Tigaia trebuie sa fie foarte bine infierbantata iar turtele trebuie sa fie mai mult albe, eu insa le-am cam prajit putin. Se coc pe ambele parti rezultand turtite tari. Din acest aluat au iesit 9 turte.
Dupa ce a terminat cu turtele facem sirop
Intr-un vas mai generos incepem montarea julfei.
Fiecare turta se inmoaie pe ambele parti (le scufundam) in sirop. Punem o turta dupa care presaram nuca macinata, apoi alta turta imbaiata si iar nuca pana terminam turnuletul.
Citește si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare