Judecatorii au decis pedeapsa pentru asistenta maternala care a chinuit si schilodit pe viata niste bieti orfani!

Este vorba despre cazul care a cutremurat o tara întreaga, în urma cu trei ani!

Soarta le-a fost potrivinica celor doi frati. In urma cu cinci ani, ramasi singuri pe lume, aveau sa ajunga in grija unei asistente maternale din Bragadiru.  Nu stiau ca raiul promis se va tranforma in iad.

Totul s-a petrecut departe de ochii autoritatilor care ar fi trebuit sa stie in fiecare moment de soarta copiilor. Micutii au fost batuti, tinuti afara in frig si chinuiti in fel si chip, zile la rand vreme de doi ani, fara ca nimeni sa stie. Pana intr-o buna zi cand fetita a ajuns la spital plina de rani si vanatai. Fusese maltratata cumplit de asistenta maternala si sotul sau.130 de zile a stat biata copila in spital. Medicii au fost nevoiti sa-i amputeze insa bratul stang … „fetita a fost supusa unui tratament foarte dur astfel incat s-a ajus la amputarea bratului stang ... Nu intru in detalii despre felul in care a fost maltratata”.

Au trecut aproape trei ani de atunci. Copiii sunt acum pe maini bune si incearca sa uite prin ce au trecut.

Femeia care o are in grija acum povesteste ca micuta si-a revenit spectaculos, desi nimeni nu mai credea asta.  Termina clasa a II-a si ia numai premiul I la scoala. Cosmarul pe care l-a trait in urma cu doi ani, pare ca nu mai exista. Numai urmele lasate pe corpul ei mai amintesc de chinul prin care a trecut.

In prima instanta, asistenta maternala a  fost condamnata la 15 ani de inchisoare, dar a facut recurs. In aceasta dimineata a venit decizia definitiva: 14 ani si 10 luni de inchisoare pentru femeie. Sotul sau, complice la tortura copiilor, a fost condamnat si el la trei ani de inchisoare cu executare. La randul sau, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a

Copilului Ilfov a fost obligata la despagubiri morale de 125.000 de euro.
Autoritatile spun ca sunt criterii foarte riguroase pentru cei care devin asistenti maternali profesionisti. Ce s-a intamplat, insa, in  acest caz si unde s-a strecurat eroarea?

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate