Iubire de argint - serialul controverselor

Începând cu 25 august, ora 17, Kanal D difuzează cel mai controversat serial al ultimilor ani: "Iubire de Argint", cunoscut ca "Noor" după titlul cu care a fost difuzat în anumite ţări arabe.

Serialul care a provocat revolte în Arabia Saudită şi numeroase divorţuri în Egipt, care a bătut toate recordurile de audienţă înregistrate până în acest moment de televiziuni din Egipt, Iordania, Siria, Liban şi Arabia Saudită, descris ca un fenomen mediatic în presa occidentală prin controversele pe care le-a creat între femei şi bărbaţi asupra poligamiei şi a relaţiilor familiale este acum şi în România.

Contestat vehement de reprezentanţii religioşi din Orientul Mijlociu care îl catalogau drept imoral, serialul a fost acuzat că distruge etica şi valorile lumii arabe iar televiziunile care îl difuzau au fost declarate ca "fiind păcătoase".
"Iubire de argint" susţine de fapt, prin intermediul unei frumoase poveşti de iubire, drepturile fundamentale ale femeii şi statul ei în societate. Femeile arabe pot acum vedea diferenţa dintre relaţiile interumane deschise şi libere din societatea turcă pe care filmul o prezintă şi viaţa închisă şi restrictivă din ţările lor.

Adorat de milioane de femei şi de tineri şi negat de majoritatea bărbaţilor, contestat de oamenii de stat şi cu influenţă serialul "Iubire de argint" este povestea a doi tineri pe care dragostea îi suprinde în cele mai neaşteptate momente, când nici nu se aşteptau dar nici nu îşi doreau să-şi schimbe viaţa. Duşi de val cei doi acceptă că în calea iubirii nu poţi pune stavile şi se lasă purtaţi de val către o frumoasă şi furtunoasă relaţie.
Controversa a fost creată de personajul principal feminin al serialului - Gumus, o fată rămasă fără familie încă din copilărie dar cu o personalitate puternică, cu o fire independentă şi cu aspiraţii profesionale care a devenit un model pentru femeile din lumea arabă dar şi de partenerul său din film - Mehmet, un actor deosebit de chipeş, fost model internaţional, cu ochi albaştri şi corp de atlet care îi oferă iubitei ceea ce femeilor arabe le lipseşte din relaţia de cuplu: romantismul, afecţiunea, tandreţea şi mai ales sprijinul partenerilor lor pentru o viaţa independentă.

Pe scurt povestea serialui este:

Viaţa tinerei Gumus începe în dimineaţa în care primeşte un telefon de la Mehmet Fikri, prin care îi propune acesteia să se căsătorească cu nepotul său Mehmet, un băiat pe care ea îl cunoştea încă din copilărie. Propunerea vine într-un moment în care se aştepta cel mai puţin, după ce ani de zile Gumus a visat să se căsătorească cu iubirea ei din copilărie - Mehmet. Lucrurile de derulează rapid aşa că în cel mai scurt timp de la aflarea veştii Gumus va trebui să îşi ia viaţa în mâini să plece la Istambul şi să se pregătească de nuntă şi de o nouă viaţă.
Mehmet este într-o perioadă foarte grea a vieţii lui după ce în urmă cu un an a pierdut-o pe iubita lui într-un accident de care se consideră vinovat. El şi-a dorit foarte mult să se căsătorească cu prima lui iubire însă părinţii lui s-au împotrivit acestei căsătorii.
Într-o perioadă când nega totul în viaţa sa şi îşi refuza orice sentiment Mehmet îşi îneca amarul aruncându-se într-un stil de viaţă degradant. Cel care îl va scăpa de la pierzanie este bunicul său Mehmet Fikri care îl va obliga să îşi schimbe stilul de viaţă şi mai ales să se redreseze printr-o căsătorie impusă. Mehmet va începe să trăiască viaţa dictată de bunicul său şi va accepta să se căsătorească cu Gumus, cu toate că în sufletul său o iubeşte încă pe fosta lui iubită. În aparenţă Mehmet pare că a acceptat această căsătorie însă în realitate el nu se va atinge de ea.
Când va observa Gumus ce se întâmplă de fapt şi va vedea că lumea ei de basm nu este aşa cum îşi dorise tratează această situaţie cu maturitate şi are răbdare cu proaspătul ei soţ. Însă aceasta nu este singura problemă a tinerei, comportamentul soacrei sale Seref şi a cumnatei sale Pinar o vor răni şi mai tare şi va intra într-o stare de depresie. Lui Gumus îi vine însă în ajutor tot Mehmet Fikri care îi va deschide o carieră profesională într-o firmă de textile.
Cum va ajunge Mehmet să îşi adore soţia impusă, cum va lupta Gumus cu prejudecăţile familiei lui Mehmet şi cum va reuşi ea să devină o soţie adorată, o mamă model şi o persoană independentă cu o carieră în lumea modei veţi afla numai urmărind de luni până vineri, începând cu ora 17:00 serialul "Iubire de argint" numai la Kanal D.

Iubire de Argint" este o producţie turcă având în rolurile principale pe Kivanc Tatlitug (Mehmet) - fost câştigător al concursului Mister Turcia, Songul Oden (Gumus) un debut actoricesc în lumea filmului care a convins încă de la primul episod.

Distribuţie: Kivanc Tatlitug (Mehmet), Songul Oden (Gumus), Ekrem Bora (Mehmet Fikri), Gungor Bayrak (Seref), Tarik Unluoglu (Tarik), Lacin Ceylan (Gulsun), Cuneyt Caliskur (Ahmet), Serdar Orcin (Onur), Ayca Varlier (Pinar), Sevinc Gulsen (Bahar), Soydan Soydas (Berk), Funda Ilhan (Esra), Sema Mumcu (Tugce)
Casa de producţie: ANS
Regizor artistic: Tarik Alpagut
Producător: Irfan Sahin
Scenariu: Kubilay şi Tuncer

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate