Îți expiră ITP-ul în această perioadă? Uite cum trebuie să procedezi

În România au fost luate măsuri pentru a limita cât mai mult deplasarea oamenilor în afara locuinței, însă există câteva situații care îi obligă pe români să iasă din case.


In articol:

Vești proaste pentru cei cărora le expiră ITP-ul pe parcursul stării de urgență. Deși s-a crezut că nu vor fi obligați să rezolve această problemă în perioada de criză, ei bine, autoritățile au decis ca Inspecția Tehnică Periodică să nu se prelungească în această perioadă.

Citeste si: Ce se întâmplă cu cardul de sănătate în timpul pandemiei de coronavirus?

Îți expiră ITP-ul în această perioadă? Uite cum trebuie să procedezi

Deși au fost impuse restricții de circulație, iar oamenii pot ieși din casă doar dacă au un motiv foarte bine întemeiat, prezentând o declarație pe propria răspundere, acest lucru nu a dus la anularea obligației de a reface ITP-ul în cazul în care acesta expiră în timpul stării de urgență.

Citeste si: Coronavirus - Masura de izolarea in case functioneaza! In Italia, Franta si Spania a scazut clar numarul de noi imbolnaviri

Astfel, persoanele care se află într-o astfel de situație sunt obligate să se deplaseze la stațiile speciale pentru efectuarea verificării ITP, activitatea fiind încadrată în categoria necesităților de bază ale persoanelor.

"Nu se prelungește valabilitatea ITP-ului, conform deciziei Registrului Auto Român. Deplasarea pentru efectuarea verificării ITP la stațiile agreate se poate face, fiind considerată activitate pentru acoperirea necesitatilor de baza ale persoanelor, situație prevăzută la punctul 2 al declarației pe proprie răspundere", anunță Grupul de Comunicare Strategică, potrivit hotnews.ro .

Mai exact, persoanele care trebuie să facă verificarea ITP trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere. 

Citeste si: Experții epidemiologi vin cu vești proaste despre COVID-19

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate