Îți expiră ITP-ul în această perioadă? Uite cum trebuie să procedezi

,

În România au fost luate măsuri pentru a limita cât mai mult deplasarea oamenilor în afara locuinței, însă există câteva situații care îi obligă pe români să iasă din case.


In articol:

Vești proaste pentru cei cărora le expiră ITP-ul pe parcursul stării de urgență. Deși s-a crezut că nu vor fi obligați să rezolve această problemă în perioada de criză, ei bine, autoritățile au decis ca Inspecția Tehnică Periodică să nu se prelungească în această perioadă.

Citeste si: Ce se întâmplă cu cardul de sănătate în timpul pandemiei de coronavirus?

Îți expiră ITP-ul în această perioadă? Uite cum trebuie să procedezi

Deși au fost impuse restricții de circulație, iar oamenii pot ieși din casă doar dacă au un motiv foarte bine întemeiat, prezentând o declarație pe propria răspundere, acest lucru nu a dus la anularea obligației de a reface ITP-ul în cazul în care acesta expiră în timpul stării de urgență.

Citeste si: Coronavirus - Masura de izolarea in case functioneaza! In Italia, Franta si Spania a scazut clar numarul de noi imbolnaviri

Astfel, persoanele care se află într-o astfel de situație sunt obligate să se deplaseze la stațiile speciale pentru efectuarea verificării ITP, activitatea fiind încadrată în categoria necesităților de bază ale persoanelor.

"Nu se prelungește valabilitatea ITP-ului, conform deciziei Registrului Auto Român. Deplasarea pentru efectuarea verificării ITP la stațiile agreate se poate face, fiind considerată activitate pentru acoperirea necesitatilor de baza ale persoanelor, situație prevăzută la punctul 2 al declarației pe proprie răspundere", anunță Grupul de Comunicare Strategică, potrivit hotnews.ro .

Mai exact, persoanele care trebuie să facă verificarea ITP trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere. 

Citeste si: Experții epidemiologi vin cu vești proaste despre COVID-19

 

 

Citește și:

Breaking news: Ministerul de Interne a emis Ordonanțele Militare 5 si 6. A fost declarata caratina total la Suceava! Iata ce alte masuri au fost luate!

Coronavirus - Cati oameni au murit in China? 42.000 de urne cu cenusa au fost date familiilor

Grupul de Comunicare Strategica: au fost raportate inca 13 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, la Suceava. Numarul total de cazuri confirmate: 2109 si 65...

Brigitte Pastrama rupe tacerea dupa ce a fost batuta in parcare! Primele declaratii: ''M-am enervat ca era sa loveasca...''

Prognoza meteo 27 septembrie! Vine FRIGUL in ziua alegerilor! Este cod portocaliu in vigoare!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies