Istoria și legendele Castelului Corvinilor. A ocupat locul doi în topul celor mai înfricoșătoare clădiri din lume

,
Castelul Corvinilor, destinantie turistica, Hunedoara

Castelul Corvinilor

[Sursa foto: Facebook]

Castelul corvinilor din Hunedoara este un monument plin de istorie și de legende care te vor surprinde.


In articol:

Castelul Corvinilor de la Hunedoara este unul dintre cele mai vechi monumente medievale din România. Primul proprietar al acestui castel a fost Ioan de Hunedoara, în anul 1419, iar de atunci, castelul Corvinilor a avut ca proprietari mai bine de 20 de persoane.

Care este istoria Castelului Corvinilor

Înainte ca acest castel să intre în posesia statului român, în anul 1918, a aparținut statului austriac și apoi Austro-Ungariei. Castelul Corvinilor are 42 de camere, două terase, două poduri și o suprafață de 7.000 de metri pătrați.

Citeste si: ATI FOST AICI? Castelul de la Miclauseni, liniste si hrana pentru trup si suflet

În istoria sa de 600 de ani, Castelul Corvinilor a fost deseori distrus şi folosit ca depozit, iar imaginea să romantică de astăzi nu se potriveşte deloc cu realitatea vremurilor trecute.

Castelul Corvinilor a fost clasat pe locul al doilea între cele mai înfricoșătoare clădiri din lume, fiind întrecut doar de Templul Wat Rong Khun, din Thailanda, conform unui cunoscut site american care le-a cerut cititorilor să nominalizeze într-un sondaj cele mai înfricoșătoare clădiri de pe planetă.

Castelul ascunde un bastion de tortură, la capătul unui coridor îngust care coboară în subsoluri, acolo unde un manechin spânzurat de tavan îi sperie pe turiști.

Care sunt legendele despre Castelul Corvinilor

Despre Castelul Corvinilor s-au spus multe poveşti, mai mult sau mai puţin adevărate. Una dintre legende spune că Vlad Țepeș ar fi fost închis vreme de șapte ani într-o temniță bine păzită de la Castelul Corvinilor și, de foame, s-ar fi hrănit cu șobolani.

Citeste si: Care este, de fapt, legenda Meșterului Manole. Textul Baladei Meșterului Manole

O a doua legendă se leagă de fântâna din curtea interioară a castelului, despre care se zice că existau trei prizonieri turci cărora li s-a promis libertatea

în caz că reușeau să dea de apă. Legenda spune că prizonierii au săpat timp de 15 ani cu dalta şi ciocanul. La 30 de metri sub pământ au găsit apă, dar bucuria lor a fost de scurtă durată. Li s-a spus că nu vor fi eliberaţi! Ca ultimă dorință, ei au cerut permisiunea să scrie pe zidul fântânii „Apă ai, inimă n-ai", ca un reproș față de promisiunea încălcată.

În zilele noastre turiştii obişnuiesc să arunce monede în adâncul fântânii, ca să răsplătească, simbolic, truda prizonierilor. Castelul Corvinilor a fost învăluit dintotdeauna în mister. Există zeci de povești despre fantome, cavaleri, domnițe sau călugări-spioni.

 

Sursa: digi24.ro

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, plaiuri buzoiene, ”Athosul” românesc

Kovesi le dă decisiva de la Bruxelles: Corupția e la fel în Europa de Vest ca în Europa de Est. Nicio țară din Europa nu este curată. Niciuna!

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Care este, de fapt, legenda Meșterului Manole. Textul Baladei Meșterului Manole

Paradă de pomină de 1 Decembrie, in "Parisul oltenesc"! Marin Scurtu, excentricul primar din Optași Măgura a organizat Ziua Națională după modelul din Capitală!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies