Irina Petrea, sfaturi parintilor: "Copiii invata facand, nu doar privind"

Irina Petrea: “Copiii invata facand, nu doar privind”

Duminica, 13 mai, ora 22.00, Irina Petrea este gata sa puna in practica noi lectii de buna educatie, la emisiunea “Cei 7 ani de acasa”, la Kanal D.

O noua competitie este pe cale sa inceapa la “Cei 7 ani de acasa”, prin urmare, Irina Petrea, pedagogul emisiunii, este pregatita de intalnirea cu cele doua familii dornice sa demonstreze ca ofera cea mai buna educatie copiilor.

 

Familia Groza, din Harghita, este alcatuita din Mirela (33 de ani), Marin (33 de ani) si cei trei copii ai lor: Costina (8 ani), Ionita (5 ani) si Miruna (3 ani). Mirela este prima dragoste a lui Marin si ea este “seful” casei, dupa spusele sotului. Cei doi se inteleg de minune si par sa fie  facuti unul pentru altul. Sotii Groza au o microferma unde munca nu se termina niciodata. Ambii parinti isi trateaza copii fara diferente si, cand vine vorba de munca la stana, la camp sau in casa, toata lumea se implica. 

“Copiii au nevoie sa fie implicati in treburi gospodaresti din mai multe considerente: 1. au nevoie sa se simta utili, valorosi; 2. au nevoie sa se simta responsabili si sa-si asume niste raspunderi, asa mici, dupa puterea lor; 3. copiii invata facand, nu doar privind”,  spune Irina Petrea. Crescuti cu bun-simt si intelegere, Costina, Ionita si Miruna sunt ca o mangaiere pentru parinti, iar dovezile de iubire sunt nelipsite din sanul familiei.

           

Sotii Podaru, din Braila, sunt foarte apropiati unul de altul. Oana (32 de ani) si Sandel (32 de ani) sunt topiti dupa fiul lor, Alexandru (4 ani si 6 luni). Inca de mic Alexandru a fost invatat ca pentru orice lucru bun pe care il face va primi o medalie la panou. “Metoda aceasta este mai buna decat aceea de a atrage copilului atentia tot timpul unde greseste, pentru ca asa il incurajezi pe cel mic sa faca ceva ce lui ii aduce o recunoastere;  si sa nu uitam ca pana pe la 7 ani, bun sau rau pentru copil este doar ceea ce e validat sau invalidat de parinti”,  spune pedagogul Irina Petrea. Ca orice copil, micutul Alexandru adora sa se uite la desene si, cand nu mai poate fi “dezlipit” din fata televizorului, apare conflictul intre el si parintii lui. 

 

Nu ratati “Cei 7 ani de acasa” cu Irina Petrea,  duminica, de la ora 22.00,  numai la Kanal D.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate