IPOTEZA SOCANTA. Pana in 2020 JUMATATE din populatie va fi suferit de o forma de cancer

IPOTEZA SOCANTA. Pana in 2020 JUMATATE din populatie va fi suferit de o forma de cancer

Noile cercetari medicale ne-au bagat in sperieti!

Studiile releva faptul ca, cel putin in tarile dezvoltate, media de varsta va creste semnificativ. Oamenii vor putea trai mai mult datorita tehnologiilor medicale, terapiilor sau medicamentelor extrem de avansate.

Insa, varsta inainata presupune o scadere a functiilor. Organele vitale sau metabolismul nu va mai putea funtiona la aceeasi capacitate. Prin urmare, in ciuda progreselor medicale, specialistii sustin ca vor aparea din ce in ce mai multe forme de cancer, in primul rand la pacientii varstnici. Aceasta categorie de persoane va fi spusa unui risc crescut de aparitie a cancerului pe masura ce inainteaza in varsta.

Totusi, cercetatorii sustin ca studiile indica si faptul ca o treime dintre acestia se vor vindeca si vor supravietui gratie progreselor si tehnologiilor medicale inovatoare de care se vor putea bucura pacientii.

Studiul a mai relevat faptul ca in anii 1990, o persoana din trei din tarile dezvoltate era diagnosticata cu cancer. In 2010, procentele au urcat la 44%, iar in 2020 vor ajunge la 47%. Tot cifrele au aratat si faptul ca au crescut sansele de supravietuire in cazul unui diagnostic de cancer. In urma cu 20 de ani un asemenea dignostic insemna o condamnare sigura la moarte. Cel putin 80% dintre pacienti decedau. In prezent 65% dintre pacienti mor in urma unui astfel de diagnostic, iar pana in anul 2020 procentajul va scadea sub 50%.

Cercetatorii atrag atentia si asupra efectelor secundare majore ale chioterapiei, radioterapiei sau alte forme de tratament agresive in cazul unui asemenea diagnostic, care pot lasa urmari grave asupra sanatatii pacientilor chiar daca boala a intra in remisie.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate