Ion Iliescu se simte mai bine ca niciodata! Uite ce a facut fostul presedinte in Turcia VIDEO

Nici zambetul marca proprie nu se desprinde de fostul presedinte Ion Iliescu! Vreme de patru zile a fost tot un zambet. Avea si de ce. La receptiile organizate pe malul Bosforului s-a revazut cu oameni de care il leaga multe.

Forumul organizat la Istanbul de Fundatia Marmara aduna laolalta sute de oameni importanti. Fosti demnitari se intalnesc o data in an pentru a pune lumea la cale. 

 

Sunt greii planetei, oameni care, desi si-au incheiat mandatele, mai au inca un cuvant greu de spus. In general insa abordeaza problemele tarilor din zona Marii Negre, pe care cu siguranta fostul presedinte Iliescu le cunoaste.

 

Aniversarea de bronz a Summit-ului Economic Euro-Asiatic a strans la Istanbul mai multi invitati decat de obicei. Dupa ce au terminat insa cu toate, fostii sefi de stat au avut, separat, intalnirea lor.

 

Din motive de sanatate, tocmai fostul presedinte turc, Suleiman Demirel, nu a putut fi prezent la Reuniunea de la Izmir.

 

Au fost, insa, prietenii consacrati ai presedintelui Iliescu - fostii presedinti ai Bulgariei - Jelio Jelev si Petar Stoyanov, ori fostul presedinte al Estoniei, Arnold Ruutel. N-a lipsit nici Emil Constantinescu.

 

Cei doi fosti presedinti ai Romaniei au armonizat foarte bine cat au fost pe taram turcesc. Au stat la povesti, au fost impreuna atat in prezidiul conferintei economice, cat si la mesele festive oferite in cinstea invitatilor.

 

Seara presedintilor a fost una plina de fast. Gazdele i-au incantat cu o parada de moda, cu cantece dar si dansuri traditionale.

 

Uitand, poate, pentru o clipa, de rangul pe care il poarta, presedintele Macedoniei a dat tonul distractiei. Presedintele Iliescu s-a rezervat doar la a privi amuzat cum actuali ori fosti demnitari incing ringul de dans. Fostul sef de stat nu a avut vreme sa se relaxeze decat in ultima zi din cele patru petrecute in Turcia.

 

Atunci si-a permis chiar si o plimbare, la pas, pana la unul din restaurantele pescaresti cu traditie de pe malul Bosforului. Insotit de Alina Barbulescu, consilier european pe probleme energetice, si de vechiul sau prieten, profesorul Giuliano Di Bernardo, Ion Iliescu s-a delectat la masa cu bucate din peste, calcanul la gratar numarandu-se printre preferatele sale.

 

Nu e timp insa de stat la povesti! Presedintele avea un avion de prins. Tocmai ritmul acesta alert ii pastreaza insa vigoarea trupului si prospetimea spiritului.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate