INVATA cum sa prepari baclava, deliciosul desert oriental VIDEO

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 14 iul 2022, 19:20

Pentru o tava de baclavale, la ingredientele de mai sus se adauga jumatate de kilogram de zahar, margarina, fistic pentru ornat si miere.

Dupa ce v-ati asigurat ca nu va lipseste nimic, amestecati atent faina, ouale, uleiul si sarea cu apa pana omogenizati totul intr-o coca pufoasa si, atentie, elastica. Trebuie sa fiti foarte atenti! De fiecare data cand lasati aluatul sa se mai odihnesca trebuie sa il acoperiti cu ceva ca nu care cumva sa prinda crusta si sa se intareasca. Iar inainte de a incepe portionarea si intinderea foilor masa de lucru trebuie pregatita.
Dupa ce ati portionat aluatul, intindeti-l pe patul de amidon. Trebuie sa se odihneasca inainte de a fi framantat din nou. Foile ar trebui sa fie acum, cam cat o palma de mari.

Dupa ce le intindeti pe toata suprafata mesei si sunteti siguri ca sunt subtiri, trebuie sa ungeti bine tava cu margarina topita. Si ca sa va fie mai usor sa le taiati, puneti suportul deasupra aluatului si decupati-i conturul.
Apoi asezati trei sferuri din foi in tava, iar la mijloc presarati nuca pisata. Restul foilor trebuie pus deasupra. Apoi, prajitura trebuie inecata in sirop si margarina topita. Daca nu aveti, insa, nici timp, nici pricepere sa o pregatiti acasa, o puteti gasi in mai toate cofetariile si centrele comerciale din tara.

 

Taguri:

Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!