Insula plutitoare de vara

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 15 oct 2020, 10:40

Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane

Ingrediente

2 albusuri
4 linguri de zahar
1 lingurita extract de vanilie
1 l lapte
300 g fructe de padure proaspete
2-3 linguri de zahar pudra


Mod de preparare

Blendati fructele de padure si treceti-le printr-o sita pentru a ramane doar un piure de fructe de padure consistent si fin.
Adaugati zahar pudra dupa gust pentru a nu fi foarte acid.
Intr-un bol, bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul si continuati sa bateti pana capata consintenta unei bezele. Adaugati extractul de vanilie si omogenizati bine.
Intr-o craticioara cu lapte in care ati pus si putin extract de vanilie, puneti insulele la fiert luand cate o lingura de bezea si asezand-o cu grija in lapte. Fierbeti ca pe galuste timp de cateva minute.

Apoi, scoateti pe un servetel sa se absoarba excesul de lapte si serviti insulele plutind pe sosul de fructe de padure obtinut mai devreme.
Decorati cu menta si cu ornamente din zahar ars sau cu un topping de caramel.

Citește și: Mama Geta, alături de Iancu, Denisa și Ileana la târg. Cu cât vând aceștia un kilogram de brânză proaspătă: “Produse tradiționale adevărate.”

Citește si: Ți se rupe sufletul! Marele regret cu care Marinela Chelaru a plecat la cele veșnice