Ingrediente
2 albusuri
4 linguri de zahar
1 lingurita extract de vanilie
1 l lapte
300 g fructe de padure proaspete
2-3 linguri de zahar pudra
Mod de preparare
Blendati fructele de padure si treceti-le printr-o sita pentru a ramane doar un piure de fructe de padure consistent si fin.
Adaugati zahar pudra dupa gust pentru a nu fi foarte acid.
Intr-un bol, bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul si continuati sa bateti pana capata consintenta unei bezele. Adaugati extractul de vanilie si omogenizati bine.
Intr-o craticioara cu lapte in care ati pus si putin extract de vanilie, puneti insulele la fiert luand cate o lingura de bezea si asezand-o cu grija in lapte. Fierbeti ca pe galuste timp de cateva minute.
Decorati cu menta si cu ornamente din zahar ars sau cu un topping de caramel.
Citește si: Ți se rupe sufletul! Marele regret cu care Marinela Chelaru a plecat la cele veșnice