INGRIJORATOR! Specialistii sustin ca majoritatea soferilor NU STIU ce indica semnele de pe bordul masinii

INGRIJORATOR! Specialistii sustin ca majoritatea soferilor NU STIU ce indica semnele de pe bordul masinii

Tu stii cum functioneaza masina ta?

Un studiu britanic sustine ca 9 din 10 soferi nu cunoaste ce indica semnele luminoase de pe bordul masinii sale. Vremurile s-au schimbat, iar bordul masinilor a devenit unul computerizat, indicand mai multe despre starea functionala a autovehicolului. S-au dus vremurile cand puteai vedea doar viteza si turatia motorului!

Se pare ca in prezent, daca iti cumperi o masina noua, trebuie mai intai sa-i studiezi cu atentie manualul de utilizare. Multi soferi chiar s-au plans de faptul ca unii producatori pun la bord prea multe semne, indicatoare si butoane care le dau o stare de confuzie. Majoritatea au cel putin 12 semne care indica diferite chestiuni de la claxon, frana, presiunea uleiului pana la sistem ABS sau presiunea din cauciucuri.

Este o problema faptul ca unii producatori exagereaza, iar multe semnale luminoase de pe bordul masinii apartin strict unui singur model al unui unui singur producator. Majoritatae soferilor le ignora si conduc mai departe. Le ia cam 12 zile sa-si dea seama ce s-a intamplat. Un procent de 6% au recunoscut ca le-au igorat chiar si timp de o luna de zile”, au declarat specialistii.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate