INCREDIBIL! Oamenii de stiinta au descoperit ca un medicament banal INCETINESTE imbatranirea

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 13 nov 2020, 18:00

Sa fie acesta elixirul tineretii?

Cercetatorii au descoperit ca un medicament des intrebuintat in tratamentul anti diabet are efecte anti-imbatranire si, mai mult, ar prelungi durata de viata. Oamenii de stiinta cred ca acest medicament, cunoscut sub numele de metformina, imita efectele restrictiei calorice (adica dieta extrem de saraca) extreme.

Potrivit descopera.ro, cercetatorii cred ca acest regim, ce implica o dieta cu foarte putine calorii, promoveaza o imbatranire sanatoasa. Rafael de Cabo de la National Institute on Ageing din Baltimore, SUA, afirma ca restrictia calorica a dus la prelungirea vietii animalelor de laborator.
Cercetatorii din echipa sa incearca acum sa identifice interventii, precum un medicament, care sa imite aceste efecte.

Metformina este unul dintre cele mai prescrise medicamente pentru diabetul de tip 2, ce afecteaza mai ales persoanele cu varste mai mari de 40 de ani. De asemenea, acest medicament este folosit pentru a trata sindromul metabolic, o combinatie de diabet, hipertensiune si obezitate.

Alte cercetari mai vechi au aratat ca metformina poate prelungi durata de viata a unor organisme simple, precum viermii, insa studiile efectuate pe muste si pe mamifere au oferit rezultate contradictorii.


 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!