INCREDIBIL! Cum pot detecta cainii un anumit tip de cancer

Cainii special antrenati pot detecta cu o precizie de 90% cancerul de prostata, altfel spus, cu o acuratete de patru ori mai mare decat testele traditionale.

In schimb, testarea traditionala a mostrelor de urina furnizeaza adesea rezultate pozitive false - trei din patru rezultate pozitive dovedindu-se a fi false si avand un impact negativ asupra pacientilor, care sunt supusi ulterior unor teste inutile si invazive, informeaza dailymail.co.uk.

In Marea Britanie a fost infiintata organizatia caritabila Medical Detection Dogs, cu sediul in Buckinghamshire, care utilizeaza caini special antrenati pentru mirosirea mostrelor de urina, detectand astfel celulele canceroase cu o precizie de 90%.

"Rezultatele oferite de cainii utilizati pentru detectarea celulelor canceroase sunt remarcabile. Mai mult, acesti caini reprezinta o solutie alternativa ce asigura rezultate de o mare precizie. (...) Simtul olfactiv superior al cainilor este celebru. Prin urmare, de ce ezitam sa adoptam aceasta «tehnologie» straveche si testata?", a spus Claire Guest, director executiv al fundatiei Medical Detection Dogs.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate