INCREDIBIL! Calcularea datei sarbatorii de Paste, o intreaga istorie de semnificatii VIDEO

,

Desi nu uitam niciodata sa pregatim cele mai bune bucate pentru sfintele Pasti, cand vine vorba de data exacta in care cinstim cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii, incep problemele!

Numai calendarul ortodox pe anul in curs ne poate scoate din impas. Si nu este de mirare! Sarbatoarea nu are data fixa. Ziua se schimba de la un an la altul, iar calcularea acestei sarbatori crestine are o intreaga istorie. Nu Parlamentul, nu Dumnezeu si nici macar Patriarhul. Metoda prin care se calculeaza data Sfintelor Pasti a fost stabilita de Sfantul Sinod de la Niceea cu aproape 1700 de ani in urma.

Exista, insa, o mica problema. In primele veacuri ale crestinismului se folosea un alt calendar, diferit de cel din zilele noastre, care avea o eroare. Chiar daca au identificat greseala, nu toate biserice crestine au trecut la indreptarea ei. Asa ca si acum data Sfintelor Pasti se calculeaza dupa randuiala veche in Biserica Ortodoxa Romana. Din cauza aceasta s-a ajuns ca Invierea Domnului sa fie sarbatorita in zile diferite de ortodocsi si catolici. Calculele s-au facut pana prin 2025. Ce se va intampla dupa aceea? Ce va fi dupa 2025 nu stim! Este, insa, greu de crezut ca vom mai apuca zilele in care toti crestinii vor sarbatori Invierea mantuitorului in acelasi timp.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un celebru avion de luptă F-35 Lightning II al US Air Force a patrulat deasupra Dobrogei

Nicolae Ciucă, anunț nou despre prețul carburanților. Când se aplică reducerea de 50 de bani

În timp ce liderii G7 vorbesc despre plafonare, prețul petrolului a mai crescut cu 2%

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

De la 1 iulie, ANAF va începe verificarea achizițiilor și a veniturilor românilor. Ce persoane sunt vizate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies