Inaltarea Domnului, 10 iunie 2021. Cerurile se deschid si se indeplinesc dorinte! Ce trebuie sa faci pentru sanatate

,
Inaltarea Domnului 2021
Inaltarea Domnului 10 iunie 2021, crestinii se pot ruga pentru sanatate si implinirea dorintelor.[Sursa foto: doxologia.ro]

Astazi, 10 iunie 2021, Biserica ortodoxa praznuieste sarbatoare Inaltarii Domnului. Iata ce rugaciune poti rosti pentru sanatate si implinirea dorintelor.


In articol:

Inaltarea Domnului este unul dintre cele 12 praznice mari imparatesti ale religiei crestin-ortodoxe, care se praznuieste in fiecare an la 40 de zile de la Invierea Domnului. Astfel ca anul acesta, Sfanta Inaltare a Domnului a picat intr-o zi de joi, 10 iunie. Si tot astazi, se sarbatoreste si Ziua Eroilor, cand in biserici se realizeaza si o slujba de pomenire a tuturor eroilor neamului romanesc, ce s-au luptat cu pretul vietii pentru patrie si popor de-a lungul istoriei.

Inaltarea Domnului
Inaltarea Domnului se praznuieste in fiecare an la 40 de zile de la Sfintele Pasti.[Sursa foto: doxologia.ro]

Rugaciunea puternica si grabnic ajutatoare rostita de Inaltarea Domnului

Potrivit traditiei crestin-ortodoxe, in ziua in care se praznuieste marea sarbatoare a Inaltarii Domnului, se deschid cerurile si Dumnezeu ii ajuta pe credinciosii ortodocsi care se roaga cu evlavie, smerenie si credinta indeplinindu-le cele mai mari dorinte. Astfel, credinciosii pot inchina Domnului, in aceasta zi importanta, rugaciunea de mai jos pentru sanatate si implinirea dorintelor:

"Doamne, lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorându-Te din înălţimile cereşti pentru a noastră mântuire şi hrănindu-ne cu bucurie duhovnicească în sfintele şi prealuminoasele zile ale învierii Tale şi, iarăşi, după săvârşirea slujirii Tale pământeşti, Te-ai înălţat cu slavă de la noi la ceruri şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu şi Tatălui! În această senină şi atotluminoasă zi a Dumnezeieştii Tale Înălţări la ceruri, pământul prăznuieşte şi saltă, cerul se bucură astăzi de Înălţarea Ziditorului făpturii, oamenii slavoslovesc neîncetat văzând firea noastră cea rătăcită şi căzută, pe umerii Tăi, acum, Mântuitorule, luată şi înălţată la ceruri. Îngerii se veselesc zicând: Cine este acesta, care a venit cu slavă puternic în lupte şi tare în războaie? Acesta este cu adevărat Împăratul Slavei?

Învredniceşte-ne şi pe noi, neputincioşii, care gândim

încă la cele pământesti şi săvârşim neîncetat cele plăcute trupului, să cugetăm la înfricoşătoarea Ta înălţare la cer, grijile cele trupeşti şi cele lumeşti să le lepădăm şi împreună cu Apostolii Tăi să privim acum la cer şi, cu toată inima şi cu tot cugetul nostru, să ne amintim că acolo sus, în ceruri, este sălaşul nostru, iar aici pe pământ suntem doar străini şi călători, plecaţi din casa Părintească în ţara îndepărtată a păcatului.

Pentru aceasta Te rugăm cu osârdie Doamne, ca prin preaslăvită înălţarea Ta, să însufleţeşti conştiinţa noastră, să ne scoţi din robia acestui trup şi a acestei lumi păcătoase şi să ne învredniceşti să cugetăm la cele înalte, nu la cele pământeşti; că nu se cuvine să ne fie nouă pe plac, ci Ţie, Domnului şi Dumnezeului nostru, să-Ţi slujim şi să lucrăm, până când dezlegându-ne de legăturile trupului şi trecând vămile văzduhului, să dobândim cereştile Tale locaşuri, unde stând de-a dreapta Slavei Tale, împreună cu Arhanghelii şi Îngerii şi cu toţi Sfinţii, vom proslăvi Preasfânt Numele Tău, împreună cu Părintele

Tău Cel fără de început şi cu Preasfântul şi Bunul şi de Viaţa Făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin", potrivit crestinortodox.ro

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Înălțarea Domnului. 5 lucruri interzise astăzi

Citeste si: Inaltarea Domnului, 10 iunie 2021. Ce anume nu trebuie sa faceti pentru a va merge bine tot restul anului!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cele mai importante sarbatori crestin-ortodoxe in luna iunie! Iata cand se praznuiesc anul acesta Inaltarea Domnului si Rusaliile!

Prefectul Capitalei: Estimăm 800 de cazuri/zi în septembrie în București - Ilfov

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Tradiții și obiceiuri de Înălțarea Domnului. 5 lucruri interzise astăzi

Când pică Moşii de vară şi ce se dă de pomană în această zi? Tradiții și obiceiuri de Sâmbăta Morților

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies