În sfârşit: Luna aprilie aduce alocaţii mai mari pentru copii

Majorarea alocaţiilor pentru copiii din România se va resimţi efectiv începând cu luna aprilie


In articol:

Majorarea alocaţiilor pentru copiii din România se va resimţi efectiv începând cu luna aprilie, încât aceasta a fost stabilită prin OUG nr 9/2019 şi se aplică în luna următoare aprobării bugetului statului.

Citeste si: ORA DE VARĂ 2019: Cum ne afectează schimbarea de ora și ce s-a descoperit

Astfel, începând de luna viitoare, alocaţiile copiilor de până la doi ani se vor majora de la 200 lei la 300 lei pe lună, în timp ce copiii cu vârsta de până la 18 ani ar primi cu 66 de lei mai mult, adică 150 lei pe lună.

Vezi kanal d live

Potrivit textului proiectului adoptat la începutul săptămânii trecute, valoarea alocaţiei pentru copii ar putea fi majorată anual.

Citeste si: Pensii: Vești bune! Anunț major pentru românii cu vârsta între 35 și 45 de ani

Prin urmare, Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr 9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, stabileşte ca suma pe care o primesc lunar copiii cu vârsta până la 18 ani şi ceilalţi tineri care se încadrează, ar putea fi majorată anual.

În sfârşit: Luna aprilie aduce alocaţii mai mari pentru copii

Senatul a adoptat săptămâna trecută iniţiativa legislativă care vizează aprobarea OUG 9/2019, iar aceasta aşteaptă acum să fie adoptată de Parlament şi promulgarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Program kanal d

sursa: mediafax.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate