În ce pericol se află persoanele nevaccinate? Alexandru Rafila a făcut anunțul

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 11 oct 2021, 15:54

În ce pericol se află persoanele nevaccinate? Alexandru Rafila a făcut anunțul

Sursa: Facebook

Cazurile de infectări cu COVID-19 cresc mai mult pe zi ce trece, astfel că situația pentru români, mai ales pentru cei nevaccinați, va fi una cu adevărat critică. Alexandru Rafila a anunțat de ce sunt șanse mai mari ca cei nevaccinați să aibă parte de o luptă mai grea cu virusul COVID-19.

Cazurile de infectări cu COVID-19 cresc mai mult pe zi ce trece, astfel că situația pentru români, mai ales pentru cei nevaccinați, va fi una cu adevărat critică.

Alexandru Rafila a anunțat de ce sunt șanse mai mari ca cei nevaccinați să aibă parte de o luptă mai grea cu virusul COVID-19.

În ce pericol se află persoanele nevaccinate? Alexandru Rafila a făcut anunțul

Alexandru Rafila a dat o veste informativă cu privire la persoanele nevaccinate anti-COVID-19, dat fiind faptul că acestea sunt mult mai predispuse infectării cu COVID-19 față de cei care s-au imunizat cu schema completă.

Acesta spune că va fi foarte posibil ca persoanele nevaccinate să se infecteze cu COVID-19, riscul fiind mult mai mare pentru că nu au imunitate sau anticorpi.

Citeste si: Este posibil să avem din nou carantină totală în România? Ce spune Alexandru Rafilă: „Vor trebui să fie luate măsuri care să oprească această transmitere”

Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”

„Țările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale şi nu au decese decât în proporţie foarte mică. De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei şi asta trebuie să înţelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare. În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contacteze boala”, a precizat Alexandru Rafila.

Restricii noi în România? Ce decizie vor lua autoritățile

Anul trecut, la debutul pandemiei, am avut parte de carantină totală. Acum, din fericire, nu mai poate fi vorba de asta, dar mulți cetățeni se întreabă dacă va exista posibilitatea de a fi din nou obligați să stăm acasă.

Citeste si: Ultimă oră! Prefectul Capitalei a anunțat noi restricții pentru bucureșteni: Poliția și Jandarmeria vor intensifica verificările

Raport DSP: Ce s-a întâmplat în ziua în care o femeie de 24 de ani a născut în curtea spitalului din Urziceni. S-au găsit numeroase nereguli

În prezent, autoritățile au introdus restricții privind carantina de noapte în localitățile unde rata de infectare depășește opt cazuri la mia de locuitori, iar masca de protecție este și ea, totodată, obligatorie în spațiile deschise și închise.

De asemenea, certificatul verde va fi solicitat la intrarea în restaurante, sălile de jocuri de noroc, cinema, iar celor care nu-l prezintă le va fi interzis să intre în incintă.