În ce culori este recomandat să îți zugrăvești dormitorul pentru un somn odihnitor?

,
cum sa iti zugravesti dormitorul pentru un somn odihnitor
Dormitor în nuanțe de bej și gri[Sursa foto: PixaBay]

Poate că nu te-ai gândit niciodată la acest aspect atunci când ai ales culoarea dormitorului tău, însă trebuie să știi că există câteva nuanțe care te pot ajuta să te odihnești mult mai bine.


In articol:

De cele mai multe ori, oamenii aleg culoarea în care își zugrăveasc dormitorul în funcție de preferințele personale și fără să țină cont de alte aspecte. Ei bine, pentru că dormitorul este un spațiu destinat odihnei, specialiștii în design interior sunt de părere că acesta ar trebui zugrăvit doar în anumite nuanțe. Astfel, respectând aceste recomandări, calitatea somnului se poate îmbunătăți în mod semnificativ, pe termen lung.

4 culori în care să îți zugrăvești dormitorul pentru a te odihni mai bine

Dacă până acum nu ai luat în calcul acest detaliu, data viitoare când îți vei zugrăvi dormitorul cu siguranță te vei gândi de două ori înainte de a alege nuanța potrivită. Iată ce culori sunt recomandate pentru un dormitor care să îți asigure un somn liniștit:

1. Albastru deschis

Nuanțele de albastru sunt alese frecvent pentru zugrăvirea dormitorului, iar acest lucru nu este deloc întâmplător. Specialiștii sunt de părere că albastrul este o culoare odihnitoare și care induce ideea de calm și relaxare, având în vedere că este o nuanță inspirată din natură. Astfel, cu cât nuanța de albastru se apropie mai mult de cea a cerului, cu atât mai bine.

2. Verde 

O altă culoare potrivită pentru dormitor este verdele. Desigur, este vorba despre nuanțele deschise, nu despre cele intense care pot deveni obositoare. Verdele este culoarea pe care o găsim peste tot în natură, motiv pentru care este recomandată celor care își doresc să obțină un spațiu în care să se odihnească așa cum trebuie.

3. Bej

Foarte multe persoane optează pentru nuanțele de bej atunci când își zugrăvesc dormitorul. Această culoare nu devine obositoare pentru ochi și ajută la crearea unui mediu perfect pentru odihnă.

4. Lavanda

Dacă despre lavandă se știe că este recomandată în special persoanelor care au probleme cu stresul și care au de suferit din cauza insomniilor, ei bine, culoarea acestei plante are un efect similar și atunci când este folosită în zugrăvirea dormitorului. Mai mult, culoarea lavandei poate fi de mare ajutor în obținerea unui design sofisticat.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cate ore e bine sa dormi in functie de varsta

Când românii stau acasă, polițiștii și procurorii petrec cu foc: Radu Gavriș, chef ILEGAL la Hanul lui Manuc

Cele 10 alimente care îngrașă cel mai mult. Nu vei slăbi niciodată dacă nu le scoți din dietă. Mulți comit această greșeală, avertizează nutriționiștii

Te-ai mutat în casă nouă? Iată care sunt primele lucruri pe care ar trebui să le cumperi

4 stiluri arhitecturale în care îți poți reamenaja dormitorul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies