În ce condiții s-ar putea închide Bucureștiul? Marcel Vela a explicat procedura

,

După ce s-a luat decizia de a carantina Suceava din cauza coronavirusului, oamenii s-au întrebat în ce măsură același lucru s-ar putea întâmpla și în cazul Bucureștiului. Marcel Vela a explicat în ce condiții ar putea fi luată în calcul o astfel de măsură.


In articol:

Autoritățile au luat decizia de a impune măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din comunele Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei, ca urmare a numărului mare de cazuri de coronavirus înregistrate în aceste zone.

Citeste si: Coronavirus Suceava- Strigat de ajutor: "Nu are nicio sansa". Scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc a spus ce se intampla in spitalul din Suceava

În ce condiții s-ar putea închide Bucureștiul? Marcel Vela a explicat procedura

Având în vedere că și la nivelul Capitalei numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este în creștere, mulți s-au întrebat în ce condiții ar putea fi impusă carantinarea și la nivelul Bucureștiului.

Pentru a înlătura zvonurile, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a detaliat procedura, explicând că decizia de a carantina o anumită zonă este luată doar după o analiză atentă și doar în contextul în care numărul cazurilor crește semnificativ.

Citeste si: Situatie dramatica la Suceava: numar record de cazuri de coronavirus

Marcel Vela a dat asigurări că în prezent nu este luată în calcul măsura de închidere a Bucureștiului sau a unei alte zone a României.

"Decizia de a carantina Suceva a fost luată într-un mod profesionist, după o analiză amplă. Decizia nu o iau eu ca și coordonator al operațiunilor și administrator al stării de urgență pentru că aș putea fi subiectiv sau aș putea greși. Există proceduri foarte clare, științifice, luate împreună de către medicii epidemiologi, de către infecționiști, împreună cu ceilalți colegi care să facă analize de perspectivă cu Institutul de Sănătate și cu Ministerul Sănătății.

Se fac niște proiecte, niște evaluări, estimări, pentru a analiza perspectiva extinderii infecțiilor. Preventiv, pentru a nu se ajunge în situații gen Italia sau alte state care nu au oprit la timp această extindere, împreună luăm decizia și eu emit ordonanța militară, dar nu singur, ci cu specialiștii. În București, nu pot estima acum că se închide sau nu, sunt reguli foarte clare. Nu există azi vreun proiect, pot să vă garantez că nu vom închide mâine- poimâine o altă localitate.
Aceste lucruri, dacă se vor face, doar în funcție de cazurile înregistrate."
, a spus Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, potrivit digi24.ro.  

 

Citeste si: Bilanţul covid-19 în Germania creşte alarmant

 

Citește-ne pe

Citește și:

Coronavirus Italia - Cand se va termina cosmarul? Datele estimate de experti

Sunt și ambițioși: două autoutilitare ale MAI au distrus, pe rând, noua fântână arteziană din Satu Mare / FOTO-VIDEO

Armata Romana cauta voluntari care la nevoie pot fi trimisi la razboi. Ce salarii ofera si care sunt criteriile de recrutare

Completezi declarația pe propria răspundere online? Uite ce trebuie să faci ca să fie valabilă

Cand vom avea vaccinul pentru coronavirus? "Va trebui sa asteptam cel putin un an"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies