Importanța obținerii unei asigurări de sănătate și beneficiile aduse de aceasta!

Author: Diana Tilă

Sănătatea noastră este cea mai importantă. Știm cu toții că oricine poate reuși în viață să-și atingă anumite obiective dacă are destulă voință însă dacă nu avem și o stare de sănătate bună, care să ne permită să lucrăm, fizic sau psihic, mai mult decât ar trebui, nu am reuși să ne atingem obiectivele. În plus, nici nu am putea avea un stil de viață poate că mai activ, sănătos, benefic pentru noi sau pentru cei din jur.

Există desigur, remedii și soluții la cele mai multe boli sau afecțiuni de care o persoană poate suferi în ziua de azi însă există și o problemă, adusă de imposibilitatea de a ne permite anumite servicii și produse medicale, un motiv principal fiind lipsa unei asigurări de sănătate.

Asigurările de sănătate sunt practic, că și altele, precum cele RCA sau CASCO, în cazul unei mașini, sume de bani pe care o persoană, numită asigurat, le poate primi de la o instituție de asigurare, numita asigurator, atunci când se confruntă cu diverse probleme de sănătate, medicale sau necesită achiziția de produse și echipamente de natură medicală.

Așadar, asigura protecție financiară împotrivita cheltuielilor medicale neprevăzute. În acest sens, asigurații plătesc o taxa, destul de mica, lunar sau la anumite perioade de timp, alese desigur de către aceștia.

De la un asigurator la altul, termenii, condițiile și serviciile pe care o asigurare la poate acoperi diferă. Desigur, cu cât mai multe și mai bune, cu atât și prețul asigurării vă fi mai mare. Este însă o investiție inteligenta, date fiind preturile percepute atât în spitalele de stat cât și cele private precum și al medicamentelor sau echipamentelor medicale de care o persoană ar putea avea nevoie.

Cea mai bună metodă prin care putem obține o asigurare medicală potrivită pentru noi sau pentru o alta persoana este să apelăm la un broker. Acesta vă acționă practic că un intermediar intre noi și diversele agenții ce oferă asigurările de sănătate, ajutandu-ne să le alegeme pe cele mai bune. Trebuie să facem acestu lucru o dată la câțiva ani, a sigurarile fiind temporare, nu permanente. O astfel de asigurare este benefica pentru toate categoriile de vârstă, acoperind atât cheltuielile necesare în cazul unui accident cât și pe cale datorate bolilor de care o persoană poate suferi și pentru care necesită tratament.

Pe măsură ce înaintam în vârstă, fie că muncim în medii de risc sau realizăm diverse activități care ne solicita fizic și psihic, putem începe să suferim de diverse afecțiuni sau anumite afecțiuni, boli, de care am fi suferit înainte, să se agraveze. În acest fel, putem trece de la o asigurare medicală la alta o dată ce aceea curenta vă expira. De la una la alta, ne sunt oferite numeroase posibilități, ajutorul financiar acoperind astfel nu doar medicamentație și cheltuieli cu operații dar și cheltuieli cu spitalizare, diverse echipamente și accesorii, ajutor specializat din partea unui cadru medical sau angajat, consultații și nu numai.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Prețul unei asigurări este stabilit în funcție de mai multe aspecte, cele mai importante fiind vârstă asiguratului, locul de muncă precum și starea să de sănătate actuală. Persoanele mai tinere, fiind într-o forma fizica mai buna și cu o sănătate mai puternica, fară îndoială că nu suferă de atât de multe afecțiuni și boli și nu au nevoie de un plan de asigurare atât de larg. Cei ce lucrează în medii de lucru cu risc beneficiază de un plan mai complex, care să acopere eventualele cheltuieli cu accidente, consultații constante și diversele boli și afecțiuni ce pot apărea. De asemenea, și firma de la care alegem asigurare și durata de asigurare pot reprezenta factori de interes în stabilirea prețului total.

Cea mai mare provocare din viața Simonei Pătruleasa. „Toți medicii îmi spuneau că acest lucru este imposibil” | EXCLUSIV

Un broker de poate axa pe mai multe tipuri de servicii, printre acestea și cele de asigurări medicale, fiind numit în acest sens, broker de asigurări de sănătate. Aflăm detalii importante despre asta pe site-ul asigurare de sanatate unde de astfel putem încheia o poliță de asigurare prin intermediul lor. Aflăm totodată și de ce informații personale și nu numai este nevoie în completarea unei cereri prin care să obținem o asigurare de sănătate.

Cel mai important, în ceea ce privește sănătatea noastră, este să facem verificări constante în legătură cu starea noastră precum și să prevenim apariția anumitor simptome și boli sau alternativ, agravarea celor existente. O asigurare bună ne poate ajuta să facem asta. Chiar și daca luam că un exemplu munca la birou sau că șofer, acolo unde stam pe scaun ore îndelungate, în timp, pot apărea probleme la coloană și sistemul osos dar și la ochi, fie că lucram pe calculator, cu documente fizice sau pentru că suntem în mod constant atenți în trafic. De asemenea, aici se adună și oboseală psihică, în special acolo unde avem de-a face cu sarcini complexe sau care trebuie realizate în termen cât mai scurt.

Cum potrivit studiilor, cei mai predispuși la a se îmbolnăvi și a avea o sănătate mai firavă sunt bătrânii, este important că aceștia să beneficieze de o asigurare de calitate, care să le permită să aibă acces la toate serviciile necesare îmbunătățirii sănătății lor și păstrării unui echilibru în acest sens. S-a constatat așadar că cei ce beneficiază de o asigurare au mai multe șanse de a se însănătoși și de a deveni mai rezistenți în ceea ce privește imunitate, forță fizică și psihică și au totodată și o stare de spirit mai bună.

 


Asiye se află în pericol de moarte atunci când este rănită în confruntarea dintre Tayfun și Omer. Vezi online live episodul 51 al serialului “Totul pentru familia mea”

Episodul 51 al serialului turcesc „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D miercuri, 8 februarie 2023, de la ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.

Cookies