Important pentru soferi! Cand se prescriu amenzile rutiere

,

Amenzile contraventionale, deci si cele rutiere, trebuie executate silit in maximum cinci ani de zile.

Cu toate acestea, acest termen se aplica incepand de la 1 ianuarie a anului urmator celui in care a s-a dat amenda si nu din moemntul in care a fost aplicata.

Altfel spus, daca suntem amentdati astazi, termenul de prescriptive va incepe sa curga de la 1 ianuarie 2020, potrivit avocatnet.ro.

Mai multe, este bine de stiut ca legea mai prevede si anumite cazuri de suspendare si intrerupere a termenului de prescriptie.

Suspendarea inseamna ca, pentru o anumita perioada, termenul nu mai curge, urmand sa isi reia cursul, ulterior, pe cand intreruperea, daca opereaza, duce la o noua curgere a termenului.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Surpriza de proportii in primul consiliu la Survivor Romania 2021! Ce se va intampla cu Georgiana! Daniel Pavel a facut anuntul incredibil!

Premierul a numit patru noi secretari de stat: Unul la Justiție și trei la Finanțe

Cea mai toxică legumă din lume! Românii o folosesc extrem de mult. Atenție maximă

Razboinicii au decis! Pe cine au nominalizat spre eliminare! El este primul concurent nominalizat al saptamanii la Survivor Romania!

Daniel Pavel a facut anuntul in primul consiliu la Survivor Romania 2021! Iata cum se va proceda in fiecare consiliu de nominalizare si in cel de eliminare!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies