IMPORTANT! Marea greșeală pe care o fac majoritatea românilor atunci când pleacă la drum lung. Ce uită să ia de fiecare dată cu ei?

,
greseli soferi
Greseala pe care o fac majoritatea șoferilor care pleacă la drum lung cu masina[Sursa foto: Unsplash]

Majoritatea șoferilor fac o mare greșeală în momentul în care pleacă la drum lung. Un singur detaliu le poate strica vacanța.


In articol:

Deși nu își dau seama, o mulțime de șoferi fac o mare greșeală în momentul în care pleacă la drum lung și ajung să realizeze acest lucru abia în momentul în care întâmpină probleme.

Ce uită să ia de fiecare dată cu ei? 

Care este marea greșeală pe care o fac majoritatea românilor atunci când pleacă la drum lung?

Cea mai mare greșeală pe care o fac majoritatea românilor atunci când pleacă la drum lung este că uită să pună în portbagajul mașinii un lucru esențial și care îi poate scoate din încurcătură de foarte multe ori. Astfel, majoritatea românilor nu iau în calcul posibilele probleme care pot să apară pe drum și nu au la ei nici roata de rezervă și nici un kit de reparație pe care să îl folosească în situația neplăcută în care fac pană.

În cazul în care anvelopele ajung să se strice, șoferii se văd nevoiți să scoată sume mari de bani din buzunar pentru a duce mașina la cea mai apropiată vulcanizare.

Evident, este nevoie de platformă pentru transportatea mașinii, iar lucrurile se complică și mai mult în cazul în care este noapte, iar șoferul se află destul de departe de oraș sau de o vulcanizare. 

Înainte de a pleca la drum lung, șoferii sunt sfătuiți să își achiziționeze o roată de rezervă sau un kit de reparație anvelope. Acestea îi pot scuti pe șoferi de neplăceri și îi pot ajuta să economisească sume importante de bani în cazul în care întâmpină probleme pe drum.

roata de rezerva obligatorie
Mulți șoferi nu au în portbagajul mașinii o roată de rezervă[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: Vesti proaste pentru soferii care detin masini mai vechi de 15 ani! Ce se va intampla pana la finalul acestui an

Ce trebuie să facă un șofer care pleacă la drum lung?

Pe lângă roata de rezervă și kitul de reparație pentru anvelope, un șofer care pleacă la drum lung trebuie să aibă întotdeauna în vedere anumite aspecte.

Mai exact, înainte de a pleca cu mașina în călătorie, șoferul trebuie să se asigure că aceasta funcționează perfect. Pe lista verificărilor pe care trebuie să le facă șoferii se numără: controlul frânelor, verificarea uleiului, antigelului și soluției de parbriz, verificarea presiunii în roți, direcției. Toate aceste verificări sunt necesare pentru ca șoferii să se asigure că mașina nu se va defecta în timpul călătoriei și nu va reprezenta un pericol. Făcând aceste verificări, șoferii pot preveni apariția accidentelor rutiere. 

Un alt lucru important, șoferii care pleacă la drum lung trebuie să se asigure că ștergătoarele sunt în perfectă stare. Poate părea un lucru banal, însă este foarte important, mai ales în cazul în care apar schimbări meteo și este nevoie de folosirea acestora.

Când e bine să pleci la drum lung?

Șoferii care urmează să facă o călătorie cu mașina trebuie să știe când este cel mai bine să plece la drum lung. Este recomandat ca șoferii să nu se urce la volan atunci când sunt obosiți, acest detaliu putând să le afecteze puterea de concentrare.

Este recomandat ca plecarea la drum lung să se facă dimineața, condusul pe timp de zi fiind mult mai comod. Șoferii trebuie să facă pauze în mod constant și, dacă au posibilitatea, să facă schimb cu un alt șofer. 

Citeste si: TOP 7 lucruri pe care trebuie să le știe șoferii care merg cu mașina în Grecia. Cât sunt amenzile acolo

 

Citește-ne pe
Citește și:

Marile greșeli pe care le fac șoferii atunci când folosesc aerul condiționat în mașină

Ludovic Orban, către susținătorii săi: 'Cu ochii în lacrimi pentru cei care vor fi aleși în conducerea rămășițelor PNL'

BOMBA BOMBELOR! Iubitul super celebru al Kirei, fiica lui Gică Hagi. Fac un cuplu de senzație

Inchiriere masina in Bucuresti, din Otopeni: top sfaturi de care sa tii cont

Vești proaste pentru șoferi! Ce se pregătește la Ministerul Transporturilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies