Imagini rare cu Vladimir Putin la Beijing! Liderul de la Kremlin a mers în China cu valiza nucleară

Author: Diana Bostan
Actualizat: 19 oct 2023, 09:44

Vladimir Putin a fost surprins cu valiza nucleară în China

Sursa: Profimedia

Vladimir Putin a fost surprins cu valiza nucleară în China. Liderul rus s-a întâlnit cu preşedintele chinez Xi Jinping la Beijing.

Imagini controversate cu Vladimir Putin în China. Președintele Rusiei a fost surprins în timp ce merge la o întâlnire, având cu el cunoscuta valiză nucleară.

Vladimir Putin a fost surprins cu valiza nucleară în China

Valiza în care s-ar afla butonul care ar putea detona o bombă nucleară, a fost surprinsă în China. Vladimir Putin s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping la Beijing.

De această dată, președintele rus nu a venit cu o servietă, ci cu două, fiind cărate de doi ofițeri de marină ruși.

Citește și: Update Live ziua 602 de război în Ucraina: În noaptea de marți spre miercuri, orașul Zaporojie s-a aflat sub tiruri de rachete ale armatei ruse

„Există anumite valize fără care nicio călătorie a lui Putin nu este completă”, susțin jurnaliști ai agenţiei oficiale de presă RIA Novosti, într-o postare pe Telegram.

Potrivit presei din Rusia, Vladimir Putin are în permanență după el valiza nucleară, însă nu de multe ori este și surprinsă de către camerele de filmat ale jurnaliștilor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

De un acest tip de servietă nucleară ar beneficia și Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, dar și şeful Statului Major General, Valeri Gherasimov.

O astfel de servietă este folosită și de Joe Biden, servietă în care s-ar afla codurile pe care președintele le-ar putea folosi în cazul lansării unui atac nuclear.

Servieta a fost primită de către Vladimir Putin în anul 1999

Potrivit Zvezda, un post de televiziune din Rusia, servieta deținută de Vladimir Putin ar putea declanșa un adevărat bombardament nuclear. Valiza nucleară ar conține un card de memorie și un cod, cod ce ar detona rachetele nucleare ale Rusiei.

Rachetele nucleare pot fi detonate doar cu acordul Ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, dar și a şefului Statului Major General, Valeri Gherasimov. Valiza nucleară nu este folositoare doar în cazul în care Kremlinul vrea să declanșeze un atac nuclear, ci și-n cazul în care Rusia este ținta unui atac nuclear.

Citește și: "Mercenarii" cubanezi se alătură războiului Rusiei împotriva Ucrainei pentru cetățenie

Președintele chinez și Vladimir Putin au participat Summit-ul Belt and Road, de la Beijing. " A privi dezvoltarea altora ca pe o ameninţare şi interdependenţa economică ca pe un risc nu vă va permite să trăiţi mai bine şi să vă dezvoltaţi mai repede",  a afirmat el. Proiectele Belt and Road  "acoperă pământul, oceanul, cerul şi internetul. Această reţea a stimulat fluxul de bunuri, capital, tehnologie şi resurse umane între ţările implicate", spune Xi, președintele Chinei.

Vladimir Putin a susținut faptul că relațiile Rusiei cu alte țări sunt importante și că cele două țări, Rusia și China, au viziuni asemănătoare. Au trecut 602 de zile de la începutul invaziei ruse în Ucraina, motiv pentru care Vladimir Putin caută un aliat în persoana lui Xi.