IMAGINI DEVASTATOARE cu tornada care a facut RAVAGII in sudul Statelor Unite: 91 de oameni au murit. Cel putin 20 dintre acestia sunt copii VIDEO

IMAGINI DEVASTATOARE cu tornada care a facut RAVAGII in sudul Statelor Unite: 91 de oameni au murit. Cel putin 20 dintre acestia sunt copii VIDEO

91 de persoane au murit in urma unei tornade care a facut ravagii luni dupa-amiaza in orasul Moore din suburbiile Oklahoma City (sudul Statelor Unite).

 Amy Elliott, un oficial in domeniul sanitar la nivelul statului Oklahoma, a precizat ca au fost descoprite inca 40 de corpuri.
Un bilant precedent anunta 51 de morti.

Televiziunea locala, cu ajutorul unui elicopter, a transmis imagini cu case complet distruse pe zeci de hectare, cu stive de masini si oameni care cautau prin daramaturi.

Cel putin un incendiu a fost semnalat. Centrul medical din oras a fost evacuat, conform unui purtator de cuvant al CNN si toti pacientii au fost transportati catre alte spitale. Garda nationala a fost chemata.

Conform postului News 9, adaposturi de urgenta au fost amplasate in orasul Oklahoma City, mai ales in biserici.
La sfarsitul dupa-amiezii, tornada a trecut de Moore si parea sa ameninte orasul Meeker.

Agentia meteorologica nationala a evaluat tornada ca fiind de o forta EF-4, scara de amploare a tornadelor, ceea ce inseamna ca este o tornada cu rafale de vant intre 260 si 320 de kilometri pe ora.

"Ne asteptam ca aceasta furtuna sa continue sa se mareasca in Oklahoma", a declarat anterior pentru postul american CNN guvernatoarea statului Mary Fallin, in timp ce serviciile de meteorologie au facut apel catre locuitori sa se protejeze.

Presedintele Barack Obama "urmareste evolutia situatiei", a declarat un responsabil al Casei Albe iar FEMA, serviciile de irgenta federale, sunt in alerta si se pregatesc ca acorde orice ajutor necesar. Tornadele afecteaza des campiile Oklahomei insa ating rar zonele locuite asa cum s-a intamplat luni.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate