Ilinca Obadescu, maestra brioselor! Vezi de unde a invatat secretele culinare

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 10:21

Cu vanilie, cacao, cu cirese sau cu fulgi de ciocolata? Greu mai e sa te decizi cand esti in fata unui platou cu briose aratoase si gustoase.

Iar daca gospodina este nimeni alta decat colega mea, Ilinca Obadescu, prepararea lor e o adevarata aventura.

„Avem nevoie de faina, zahar, fulgi de ciocolata.”  Adaugam 4 oua, scortisoara, lapte, vanilie, praf de copt, esenta de vanilie si unt- care nu trebuie sa fie rece.

„Se foloseste un moale. Daca abia l-am scos din frigider, va trebui sa-l topim putin pe aragaz si incorporam zaharul in unt.”, ne explica Ilinca.

Suntem numai ochi si urechi. Odata mixate toate ingredientele, e randul hartiilor colorate sa se bucure de consistenta aluatului.

Cateva inimioare colorate sau doua-trei fructe confiate sunt suficiente pentru a gati briosele. Nu pot intra oricum in cuptorul incins.

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare

Si

daca tot ne facem de cap, umplem cateva briose cu crema de ciocolata, ca doar nu ne rasfatam in fiecare zi.

Ilinca spune ca gatitul o relaxeaza, iar pasiunea a prins contur inca din copilarie: „Mama mea gateste. Tatal meu gateste si mai bine, iar cand eram mica, intotdeauna stateam in bucatarie si gateam cu tata.”