Iei pilule contraceptive? Afla ce efect au asupra creierului unei femei! Te TRANSFORMA RADICAL!

,

Pilulele contraceptive te scapa de o sarcina nedorita, insa stii ce efecte nebanuite au aspra creierului tau?

Potrivit descopera.ro, pe langa protectia fata de o sarcina nedorita, anumite tipuri de anticonceptionale sunt recomandate de medici si pentru efectul anti-androgenic pe care il au. Recent, cercetatorii au descoperit ca acestea au si un alt efect nebanuit.

Pastilele contraceptive care blocheaza receptorii androgenici duc in timp la modificari evidente, structurale, in creierul femeilor care le folosesc. Un studiu a demonstrat ca femeile care folosesc aceste contraceptive orale au mai multa materie cenusie in anumite regiuni cerebrale, comparativ cu femeile care nu folsesc aceste pastile.

Cercetarea a fost realizata de o echipa de la Universitatea din Salzberg. La studiu au luat parte 60 de femei, dintre care 20 nu foloseau contraceptive, 18 luau pastile cu hormoni androgenici si 22 luau pastile cu hormoni anti-androgenici.

Scanarile realizate la RMN au aratat ca femeile care utilizau pilule anti-androgenice aveau mai multa materie cenusie in anumite regiuni din creier, comparativ cu femeile care aveau un ciclu menstrual natural. In schimb, femeile care luau pastile cu hormoni androgenici aveau mai putina materie cenusie, comparativ cu grupul de control.

Modificarile in structura cerebrala au loc in zonele responsabile cu memoria vizuala. In urma unui alt studiu la care au luat parte aceste femei, ele au fost rugate sa vada timp de 30 de secunde 60 de fotografii cu chipurile unor persoane. Apoi li s-a cerut sa recunoasca din alte fotografii portretele pe care le vazusera anterior.

Cercetatorii au atras concluzia ca femeile care iau acest tip de pastile au o memorie mai buna datorita cantitatii mai mari de materie cenusie din hippocamp, regiune responsabila de invatare si memorie. Nu se stie insa ce compus din pastile provoaca aceste modificari structurale in creier, dar efectul este mai evident pe masura ce pastilele sunt folosite mai mult timp.

Un semn de intrebare este totusi faptul ca studiul s-a facut pe un numar foarte mic de femei. Cercetarea a fost publicata in Brain Research.

 

 

Citește și:

Cum îți alegi vopseaua de păr în funcție de culoarea și textura tenului

Preşedintele PMP acuză un mare BLAT în Parlament: 'Nu mă miră că USR a făcut înțelegere cu PSD. Statuia moralității s-a prăbușit'

Cele mai bune 5 medicamente pentru durere recomandate de doctorul Andrew Moore, de la Spitalul ”John Radcliffe”, din Oxford

Tipuri de tunsori pentru păr creț și față rotundă

Adevărul nespus despre dovlecei. Ce greșeală fac toți românii când cumpără dovlecei


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies