Idei de costume de Halloween pentru copii și adulți. Inspiră-te din personajele tale preferate

Author: Bianca Vidoi

Idei de costume de Halloween pentru copii și adulți

Sursa: freepik

Halloween-ul este celebrat la data de 31 octombrie și reprezintă ziua în care oamenii aleg să se costumeze în personajele lor preferate.

În fiecare an, de Halloween , oamenii caută cele mai noi personaje în care să se costumeze sau aleg să folosească costume clasice, precum de vrăjitoare, dovleac, vampir, zombie sau zână. Iată câteva idei de costume de Halloween pentru copii și adulți.

Citește și: Mâncăruri și băuturi tradiționale de Halloween. Gustă din magia acestei sărbători

Costume DIY de Halloween

Oamenii adesea își pregătesc costumul pentru ziua de Halloween cu câteva săptămâni înainte de 31 octombrie, data la care această sărbătoare este celebrată, însă dacă nu vă doriți să cheltuiți mulți bani pe o costumație aparte, atunci o puteți face cu ajutorul lucrurilor pe care le aveți în casă. Dacă vreți să fiți educatoare sau profesoară, atunci aveți nevoie de o fustă în carouri sau simplă, o cămașă pe care puteți să desenați, astfel încât să lase de înțeles în ceea ce vă costumați, ochelari și câteva caiete și cărți.

Cel mai simplu costum de realizat este cel de fantomă, iar pentru asta trebuie doar să tăiați găuri într-un cearceaf alb, în locurile în care trebuie să vină ochii, astfel încât să puteți vedea ce se întâmplă în jurul vostru. Dacă vă doriți o costumație simplă, atunci puteți să deveniți pisică pentru zi, iar pentru acest costum aveți nevoie doar de haine negre, cât mai confortabile, o coroniță cu urechiușe de pisică, pe care o puteți face și acasă și de un creion de ochi cu care să vă faceți mustăți.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Wednesday Addams este un personaj ușor de realizat, cu ajutorul unei rochițe negre, cu o cămașă pe sub pentru a se observa gulerul reprezentativ al fetei și părul negru, purtat în două codițe împletite. Dacă vă place rozul și aveți mai multe articole vestimentare în această nuanță, atunci puteți să deveniți Barbie, în varianta voastră, fie că aceasta este președinte, sirenă, fizician sau profesoară, variantele acestei costumații sunt nelimitate.

Citește și: Filme de groază de văzut de Halloween. Top 10 filme care te vor speria până la oase

Cele mai populare costume de Halloween pentru 2023

Barbie s-a clasat printre cele mai bune costume de Halloween pentru 2023, deoarece filmul regizat de Greta Gerwig a devenit atât un fenomen cinematografic, cât și cultural în acest an.

Pe locul doi în topul celor mai populare costume de Halloween pentru 2023 se află costumul de prințesă, urmat de Omul-Păianjen, costumele de vrăjitoare și de zână. 

Taylor Swift a avut o influență semnificativă în industria muzicală, și-a consolidat și mai mult statutul cu cel mai mare turneu de concerte al anului și lansarea mult așteptatului ei film în octombrie, astfel că admiratorii ei vor putea în ziua de Halloween să trăiască prin pielea ei, costumându-se în celebrele ei ținute din videoclipurile ei muzicale sau din timpul concertelor sale.

Britney Spear a fost în topul costumelor de Halloween încă de când videoclipul ei „Baby One More Time” a fost lansat în 1998, iar cum artista a ajuns în atenția oamenilor și anul acesta, cântăreața se află iar pe lista celor mai populare costume. Bridgerton este un serial apreciat în România, iar doamnele și domnișoarele pot alege rochii strălucitoare și elegante, combinate cu accesorii precum bentițe, benzi pentru cap, pălării, mănuși de dantelă și lucruri cu funde și pene, în timp ce bărbații se pot baza pe costume simple și elegante.