Hotelul de sub pământ, la doar 12 km de Sibiu. Cum arată hotelul „boierului Ilie”, un vâlcean care atrage sute de turiști: „Ajung să se minuneze de ceea ce este sub pământ”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 iun 2024, 14:57

Hotelul de sub pământ, la doar 12 km de Sibiu. Cum arată hotelul „boierului Ilie”, un vâlcean care atrage sute de turiști: „Ajung să se minuneze de ceea ce este sub pământ”

Sursa: Facebook

La doar 12 km de Sibiu, un inginer vâlcean s-a proclamar „boier” și a construit un hotel atipic, mai exact sub pământ.

În județul Sibiu, numele „Boierul Ilie” a devenit sinonim cu un loc de poveste, care a atras mii de oameni din toată țara. Acest renume se datorează unui „conac” unic, construit sub un deal acoperit cu iarbă și vegheat de o pădure de stejar. Emil Ilie Bratu, cunoscut sub acest nume, a reușit să transforme visul său într-o realitate de neuitat.

Hotelul de sub pământ, la doar 12 km de Sibiu

Emil Ilie Bratu este originar din județul Vâlcea și a ajuns în Sibiu în anii studenției pentru a urma cursurile Facultății de Inginerie la Universitatea Lucian Blaga. După terminarea facultății, a petrecut șapte ani căutând locul perfect pentru a-și construi casa visurilor, care avea să devină un hotel diferit.

„Am avut un service auto în Florești. Aici am stat aproape doi ani, apoi m-am întors la Sibiu.

Visul meu era să-mi construiesc o casă sub pământ, despre care citești doar în povești sau le vezi în filme”,
spune acesta. 

Din propriile resurse, Emil a investit peste 500 de mii de euro în proiectul său, sumă similară fiind necesară pentru a finisa camerele viitorului hotel. În acest demers, a devenit asociat cu un fost coleg de liceu din Vâlcea.

„Sunt peste 600 de metri pătrați construiți sub pământ.

Practic, peste casă am adus vreo 700 de camioane cu pământ. Structura este rezistentă și poate susține încă 10 etaje, fără nici o problemă. A trebuit amenajat tot terenul, care însumează aproape 6.000 de metri pătrați. Am construit împrejmuirea, calea de acces și aleile în jurul casei. În toți acești ani am locuit într-o cameră amenajată sub pământ, la care ajungeam călcând pe o potecă din scânduri, să nu merg prin noroi.”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”

De ce și-a însușit Ilie titlul de „boier”

Titlul de „boier” este moștenire de familie, bunicul său, cunoscut drept „Boieru Ilie” în satul Fișcălia din județul Vâlcea, fiind un om înstărit înainte ca regimul comunist să-i confiște averea.

Emil Ilie Bratu a decis să onoreze memoria bunicului său, numind afacerea „Boierul Ilie”.

Hotelul „Boierul Ilie” este un proiect ambițios, menit să ofere turiștilor o veritabilă călătorie în timp. Mobilierul din lemn masiv și accesul printr-o rețea de tunele care leagă recepția de restaurant, bar și fiecare cameră sunt doar câteva dintre elementele care fac acest loc special.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la hotelurile vedetelor din România?

„În apropiere este traseul dinspre Vârful Măgura. Drumeții coboară din munți și fac o popas la noi. Practic, după ce s-au minunat de frumusețea celui mai înalt pisc montan din zonă, ajung să se minuneze și de ceea ce este sub pământ”.

Povestea lui Ilie a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu