HABAR N-AI ce poate ascunde o banala DURERE de cap! Iata ce a patit aceasta FEMEIE

O durere de cap care pare sa nu mai inceteze sau un tiuit enervant si continuu, in urechi poate ascunde un mare pericol.

Daca sangele nu circula cum trebuie prin creier, tragedia devine o chestiune, de ore, minute sau chiar secunde.
Prin ce cninuri a trecut Ana! Durerile au inceput, ca din senin, in urma cu aproape o jumatate de an. A pus totul pe seama oboselii si a stresului, avand in vedere ca lucreaza in invatamant. A facut poteca la doctori si a  luat medicamente cu pumnul, dar, in zadar.  Dupa mai multe investigatii, avea sa afle si raspunsul: „Sangele, in loc sa mearga sus, la creier, se revarsa in vena si mergea inapoi. Deci, nu se oxigena creierul.”

O angiografie cerebrala  le-a aratat doctorilor care era, de fapt, cauza durerii si pericolul urias care o pandea: „La un moment dat,  unul din aceste vase de care vorbim s-ar fi putut fistula, sparge si s-ar fi declansat o hemoragie cerebrala cu efecte extrem de nefaste.”, explică medicii.In al doisprezecelea ceas, Ana a ajuns pe mana specialistilor in neurochirgie interventionala care au reusit sa intrerupa comunicarea nefireasca dintre artera si vena din creier, care ii dadea durerile de cap. Totul, printr-o interventie minim invaziva.

Concret, doctorii au facut doua incizii, una la nivelul gatului si o alta in zona inghinala. Apoi, medicii au introdus in artere o subtanta care se solidiifica rapid si rezolva anomalia. Dupa numai doua zile de la operatie, Ana este pe picioarele ei, nu mai are dureri de cap si poate pleca linistita acasa.

O astfel de interventie nu este nici usoara si nici ieftina, insa, poate  salva multe vieti. Specialistii care pot face astfel de operatii sunt prea putini la numar iar materialele sunt extrem de costisitoare: „Acest pret poate sa varieze intre 4-5 mii de euro si poate sa ajunga la 10 mii de euro sau mai mult, daca vorbim de malformatii complexe sau de anevrisme mari.”

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate