Guvernul ne-au mai pus o taxa: TAXA PE PUNGA! Ce vor spune romanii

Apare o nouă taxă care îi va înfuria pe toți românii. Guvernul se laudă că economia este în creștere, dar aproape în fiecare zi mai pune câte o taxă.


In articol:

Ultima decizie a Executivului este mai mult decât controversată. Va ieși un scandal imens.

Ultima găselniță a Guvernului va isca un adevărat scandal. La asta nu ne-am fi așteptat. Executivul Dăncilă a luat o decizie radicală. Totul se va întâmpla de luna viitoare.

Toate pungile subţiri vor fi taxate cu 15 bani bucata.

Anunţul a fost făcut de ministrul mediului, care spera astfel că oamenii vor fi descurajaţi să le mai folosească şi că vor veni la cumpărături cu plase de acasă. Noua taxă ar putea aduce la buget peste 700 de milioane de lei. Oficialii promit, ca în curând, vor elimina de pe piaţă toate produsele din plastic de tipul paharelor şi tacâmurilor, de unică folosinţă. Între timp, România reciclează doar 16% din deşeurile produse, de trei ori mai puţin faţă de media Uniunii Europene.

După ce au interzis fabricarea şi comercializarea pungilor de transport subţiri, cu mâner, de la 1 iulie 2019, autorităţile şi-au dat seama că pe piaţa sunt multe alte pungi fără mâner. De exemplu cele de la raioanele de fructe şi legume ale magazinelor. Aşa că vor acum să taxeze cu 15 bani – orice pungă. “Se pune pe toate tipurile de plastic, indiferent de grosime sau de mărime. Nu se scumpeşte nimic pentru că plasa aceea vă veţi duce cu ea acasă şi vă veţi întoarce la magazin ca să puneţi în ea produsele cumpărate”, spune Graţiela Gavrilescu, ministrul mediului, potrivit capital.ro.

În plus, oficialul a vorbit şi despre taxarea sau chiar interzicerea casoletelor şi caserolelor de la raioanele de brânzeturi, măsline, prăjituri. Cei care reciclează cu adevărat sunt încă puţini – doar 16% din toate deşeurile sunt recuperate şi refolosite, potrivit datelor oficiale. “Consumatorul în relaţie cu statul sau cu marii actori, precum corporaţiile, este cumva într-o relaţie copil-părinte. Părintele, dacă este responsabil – părintele poate să fie responsabil sau mai puţin responabil – dacă este responsabil, dacă oferă exemple, dacă pune la dispoziţie locuri în care să se întâmple lucrul acesta, copilul, cu ghilimelele de rigoare, va face într-o măsură mai mare acest lucru. Apoi, ei îşi doresc să vadă consecinţă, să vadă întregul traseu”, anunță și sociologul Dan Petre.

Magazinele mari şi câteva asociaţii au făcut campanii prin care promovează reciclarea. Unele dau bani sau fructe şi legume la schimb pentru plasticul adus de clienţi. Sunt mulţi însă, care nu au încredere că statul poate gestiona situaţia. ″Şi dacă reciclez, tot gunoiul la sfârşit ajunge în acelaşi loc. A venit maşina de gunoi şi a luat gunoiul la grămadă, ce-am făcut cu asta?”, spun oamenii.

Ce fac autorităţile? Aruncă pisica în curtea primăriilor. “La un moment dat tot ce ţine de partea privată funcţionează până într-un punct – punctul în care ne lovim de autorităţile locale”, spune și Cosmin Teodoru, director în Ministerul Mediului, conform ProTV.

Până la reciclare şi la educarea oamenilor de rând, statul va încasa de lună viitoare câte 15 bani pentru fiecare din cele 5 miliarde de pungi produse sau vândute anual în România. Adică în jur de 750 de milioane de lei.

sursa: capital.ro

Citeste si: Roxana, reactie dura la adresa Thalidei! "Mars! Afara!" Afla la ce anume se va ajunge, MAINE, intr-o noua editie incendiara "Puterea dragostei", de la ora 11:00 si 17:00, la Kanal D!

Citeste si: Eterna rivalitate dintre Alex si Bianca renaste mai aprig ca niciodata! "Cum sa ma gonesti tu pe mine?" Iata ce scandal a provocat pedeapsa lui Jador!

Citeste si: Anuntul facut de Adrian la 5 luni de relatie cu Larisa! Nimeni nu se astepta la asta: ''Nu te voi putea iubi...''

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate