Guvernul ar putea tăia compensarea de 50 de bani pe litru de carburant. Decizia va fi luată în coaliţia de guvernare

,
Compensare 50 de bani carburant eliminată

Compensarea de 50 de bani la carburant nu a durat prea mult. Guvernul se gândește să elimine această măsură, iar decizia va fi luată în următoarea perioadă

[Sursa foto: PixaBay]

Nu prea mult a durat ajutorul de 50 de bani la carburant, că Guvernul deja ia în calcul eliminarea acestei măsuri, care urma să fie aplicată între 1 iulie - 30 septembrie.


In articol:

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a anunțat că Guvernul României ia în calcul eliminarea ajutorului de 50 de bani la carburan t, măsură care urma să fie aplicată în perioada 1 iulie- 30 septembrie, relatează Digi24.

Guvernul ia în calcul eliminarea compensării de 50 de bani la carburant

Ajutor 50 de bani carburant

„Ca și în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua pe întreaga perioadă anunțată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii”, a declarat Dan Cărbunaru.

Partidele aflate la guvernare vor purta o discuție în acest sens.

Citeste si: Preț benzină și motorină luni, 8 august 2022. Cât costă un litru de benzină și motorină la început de săptămână

„Vom vedea ce se va întâmpla. Suntem abia la începutul lunii august, vom vedea cum evoluează piața. Am văzut că sunt perioade în care prețul carburantului scade.

Există și un apel pe care premierul l-a făcut către instituțiile statului să verifice elementele de cost și ce se întâmplă într-adevăr la benzinării. Și este o preocupare, am văzut, la nivel global. Și secretarul general ONU, zilele trecute, a făcut un apel în acest sens către cei care comercializează carburant. Deci, trebuie să înțelegem că e o perioadă extrem de delicată”, a mai declarat Dan Cărbunaru.

Războiul din Ucraina afectează promisiunile Guvernului

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai precizat că războiul din Ucraina aduce o „instabilitate” care afectează chiar și promisiunile făcute de Guvern.

„Nu știm la acest moment când și cum se va termina războiul din Ucraina și, ca atare, aceste forme de instabilitate ne afectează, noi fiind, până la urmă, și la granița cu Ucraina, ca acest guvern să-și mențină în primul rând angajamentele pe care și le-am asumat”, a precizat Dan Cărbunaru.

Citeste si: Românii ar putea rămâne fără ajutorul de 50 de bani de la pompă. Care este motivul

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării” , afirma, pe 1 iulie, premierul Nicolae Ciucă. Acesta a mai precizat că, datorită măsurii luate de Guvern, prețurile la carburanți „au scăzut” și a fost evitată „penuria și raționalizarea carburantului”.

„Până la urmă 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi la pompă”, afirma și președintele Klaus Iohannis, despre măsura guvernului de scădere a prețului la carburanți.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Românii ar putea rămâne fără ajutorul de 50 de bani de la pompă. Care este motivul

Liderul de la Kremlin face corecții la decretul privind mobilizarea militară parţială

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat că ajutorul financiar de 700 de lei pentru pensionari va fi oferit în cursul acestui luni. Se pregătesc alte două măsuri pentru...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies