GREVA GENERALA: Transportul public ar putea fi PARALIZAT! Sute de mii de romani vor fi afectati

Sindicalistii care au facut greva de avertisment din aceasta dimineata ameninta cu greva generala.

Incepand de saptamana viitoare, metroul ar putea sa circule dupa ora 16:00, in fiecare zi. Sindicalistii sunt nemultumiti de blocarea negocierilor pentru noul contract colectiv de munca, in care cereau majorari salariale de peste 40%.

"Dupa toate demersurile nu am reusit s-a incheiem un contract colectiv de munca pe 2018, 2019. Ieri eram pe cale de a ne intelege, dar ministrul Lucian Sova a intervenit ca acest conflict sa nu se rezolve. Nu putem decat sa ne indreptam spre o greva generala. De luni, trenurile sa nu mai circule intre orele 4 si 16, nu doar 2 ore cum s-a intamplat azi", a spus Ion Radoi, liderul USLM.

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a afirmat, miercuri seara, ca greva nu este "pentru bunastarea muncitorilor de la Metrorex, aceasta greva este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comerciantii din statiile de metrou".

Sindicalistii au solicitat managementului Metrorex o crestere salariala de 42%, insa li s-a oferit 18%, refuzand intelegerea.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate