Gigi Becali, autodenunț în direct! Cum încalcă legea patronul FCSB

Author: A.I.
Actualizat: 21 nov 2020, 12:55

Gigi Becali a anunțat în direct ce are de gând să facă la FCSB. Becali vrea să semneze cu jucaătorii care vin în alb contracte de reziliere. Acestea sunt, însă, împotriva regulilor fotbalistice.

"Orice jucător care va veni de acum încolo la FCSB nu va mai avea contract pe doi, pe trei, pe cinci ani. În afara jucătorilor tineri, cei de 25-27 de ani sau cei mai în vârstă vor avea contract pe un an sau pe 6 luni plus încă un contract de reziliere în alb, pe care îl semnează. Nu mă mai încarc cu jucători, îi testez la locul de muncă, direct la strung, să vedem dacă rezistă la presiune.

Au fost mulţi care au venit, nu s-au impus şi atunci eu de ce să mă încarc cu ei? Stai şase luni, îţi iei şi bănuţul, apoi te duci mai departe şi îţi vezi de treaba ta. Ai luat banii, nu te-am păcălit cu nimic. Dacă nu acceptă, nu vine. Nu pot să vă spun chiar toate lucrurile, cum le fac eu contractele", a declarat Gigi Becali la TV.

AFAN a reacționat la anunțul lui Gigi Becali

Sindicatul fotbaliștilor, AFAN, a reacționat imediat la ideea lui Gigi Becali, printr-un comunicat de presă.

"Semnarea unui contract de reziliere în alb, mai ales în cazul în care nu este precizată în mod clar data la care părțile convin încetarea contractului de comun acord, echivalează cu lipsa unui acord real de voință între părți, pe de o parte, pe de altă parte echivalează cu recunoașterea dreptului unilateral al clubului de a înceta oricând contractul pe parcursul lui, adică de încetare unilaterală a contractului cu sau fără

justă cauză.(...)

O astfel de situație contravine atât prevederilor regulamentelor FRF, cât și regulamentelor FIFA. Regulamentul FRF, articolul 18.6, obligă părțile ca încetarea raporturilor contractuale de comun acord să se facă în mod explicit și neechivoc. Articolul 18.8 specifică faptul că încetarea unilaterală a contractului fără justă cauză este interzisă. Se încalcă și articolul 10.2, care reglementează faptul că durata minimă a contractului încheiat de părți este până la sfârșitul anului competițional respectiv.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Semnarea unui contract fără dată și neînregistrarea acestuia la FRF reprezintă de asemenea o încălcare a regulamentului.(...) O astfel de practică este una ilegală și neregulamentară în condițiile în care la semnarea contractului nu se eliberează fiecăreia din părțile semnatare câte un exemplar al contractului semnat.(...)

În final, atenționăm jucătorii că dovada privind nulitatea unui astfel de acord va fi foarte greu de făcut într-un eventual litigiu", se arată în comunicatul AFAN.

 

 

Taguri: