Gestul care ar putea fi pedepsit cu dosar penal după 15 mai. Marcel Vela: "Puteți suna instant la 112"

,

Autoritățile atrag atenția că deși starea de urgență va fi ridicată după data de 15 mai, în continuare vor fi luate măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Ce gest ar putea fi pedepsit cu dosar penal după 15 mai?

Prima etapă a relaxării restricțiilor va începe în România pe 15 mai, odată cu expirarea stării de urgență. În acest context, reprezentanții autorităților atenționează că oamenii ar trebui să aibă un comportament responsabil pentru a nu se ajunge la creșterea numărului de cazuri noi.

Citeste si: Anunt oficial: cum vom putea iesi din localitate dupa 15 mai. Ce se intampla cu declaratia pe proprie raspundere

Gestul care ar putea fi pedepsit cu dosar penal după 15 mai. Marcel Vela: "Puteți suna instant la 112"

De la izbucnirea crizei coronavirusului în România, mai multe persoane au fost sancționate pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Acest lucru s-ar putea întâmpla și după data de 15 mai, după cum a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Citeste si: Cod portocaliu de vânt puternic și vijelii. Ce județe sunt afectate?

În cadrul unui interviu online, ministrul de Interne a precizat că în cazul în care o persoană circulă cu mijloacele de transport în comun, nu poartă mască, strănută și se dovedește că este infectată cu coronavirus, aceasta s-ar putea alege cu dosar penal pentru răspândirea bolilor cu bună știință.

"La toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (n.r:

dacă vedeți pe cineva în metrou care nu poartă mască). Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal pentru că a avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască.

Noi nu intrăm în cazarmă, vom fi la fel de vigilenți și vom apăra cetățenii corect. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și masuri coercitive pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu mai intra în discuție, pentru a nu intra în conflict.", a spus Marcel Vela într-un interviu postat pe canalul de YouTube al lui George Buhnici. 

Citeste si: Se vor da amenzi şi după 15 mai? Anunţul făcut de Guvern

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Stare de alerta 15 mai: ce masuri sunt obligatorii din 15 mai

Un român a câștigat de 14 ori la loterie. Metoda genială pe care a aplicat-o în mai multe țări

Stare de alerta 15 mai: ce masuri sunt obligatorii din 15 mai

Calendarul Evaluării Naționale 2020. Când sunt programate examenele?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies