Fructele interzise în sarcină. De ce nu ai voie să le consumi

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 feb 2024, 09:32

De ce femeile nu trebuie să consume cantități mari de ananas pe parcursul sarcinii?

Sursa: Unsplash

Fructele sunt adesea consumate de femeile însărcinate deoarece acestea au un raport ridicat de nutrienți și vitamine, însă unele nu sunt benefice.

Femeile însărcinate încearcă să consume mai multe fructe și legume pe parcursul sarcinii pentru a își lua vitaminele și nutrienții din acestea, însă nu toate sunt benefice organismului acestora, dar nici pentru făt. Iată care sunt fructele ce pot avea efecte secundare pe parcursul sarcinii pentru femei, dar și pentru copil.

Ce fructe sunt interzise pe perioada sarcinii

Medicii recomandă adeseori ca femeile însărcinate să consume mai multe fructe și legume în perioada în care sunt însărcinate, deoarece acestea sunt bogate în vitamine și nutrienți, însă există câteva care trebuie să fie evitate în cele

9 luni de sarcină, având efecte secundare ce pot afecta femeia, dar și copilul. 

Pe lista fructelor interzise în cele nouă luni de sarcină se află ananasul, iar deși acest fruct este bogat în vitamine și poate ajuta persoanele care suferă de probleme de tranzit intestinal, femeile însărcinate trebuie să îl consume moderat. Este foarte important ca ananasul să nu fie consumat în cantități foarte mari deoarece acest lucru poate duce chiar la pierderea sarcinii, având un conținut ridicat de bromelaină. Bromelaina

slăbeşte cervixul şi conduce la contractarea uterului.

Citește și: Cum să tratezi răgușeala în timpul sarcinii și alăptării: 6 soluții sănătoase

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Strugurii nu sunt nici aceștia recomandați pe perioada sarcinii, deoarece aceștia pot ridica temperatura corpului, dar pot provoca și flatulenţă, alături de o creștere a mobilității intestinale. În categoria fructelor pe care femeile însărcinate trebuie să le evite se află și papaya, ce are semințe bogate în latex, ce pot declanșa contracțiile uterine. Consumul de papaya trebuie evitat în cantități mari, însă moderat, acest fruct reprezintă o sursă bogată de vitamina C.

Grapefruit, acest fruct intră și el în categoria produselor ce trebuie evitate în cele nouă luni de sarcină, doar în cazul în care femeii însărcinate i s-a prescris un tratament medicamentos, deoarece acesta diminuează semnificativ efectele unor medicamente. Fructele acide sunt și ele trecute pe această listă, în cazul femeilor ce suferă de hiperaciditate şi arsuri la stomac, potrivit ciao.ro.

Ce fructe poți mânca dacă ești însărcinată

Fructele reprezintă o sursă importantă de vitamine și minerale, astfel încât există și o listă cu fructe pe care specialiștii recomandă să le consume femeile însărcinate, printre care se numără și caisele, deoarece acestea conțin un nivel ridicat de vitamina A, C, E, calciu, fier, potasiu, ce ajută la dezvoltarea fătului.

Mango este un alt fruct pe care femeile îl pot mânca cu încredere în cele nouă luni de sarcină, deoarece acesta conține un raport ridicat de vitamina A și C, ce pot ajura ca fătul să nu aibă diferite probleme postnatale, precum infecțiile respiratorii, ce sunt

cauzate de lipsa vitaminei A. Rodiile sunt recomandate pe perioada sarcinii, fiind bogate în vitamina K, calciu, fier, iar acestea sunt o sursă bună de energie în cele nouă luni, iar studiile au arătat că acestea pot ajuta la scăderea riscului de rănire a placentei.

Bananele reprezintă alte fructe pe care femeile însărcinate sunt încurajate să le consume, ajutând cu constipația, existând însă și cercetări ce arată că aceste fructe ajută la diminuarea stărilor de greață de la începutul sarcinii. Avocado este un alt fruct pe care femeile însărcinate îl consumă adesea, deoarece acesta conține grăsimi ce ajută la prevenirea defectelor de tub neutral. Pe lângă acest beneficiu, avocado stimulează celulele ce ajută la construirea pielii și a țesuturilor cerebrale ale fătului, atunci când acesta se dezvoltă, potrivit desprecopii.com