FOTO DE POVESTE! Acesta este cel mai frumos loc din Romania!

,

Amplasat intr-un cadru natural incredibil, satul Rimetea a fost declarat patrimoniu european!

Rimetea a primit recent titlul de “Cel mai frumos sat din Romania” din partea mai multor comisii europene, dar farmecul si unicitatea sa au fost remarcate de mai mult timp. In 1999, asezarea din judetul Alba, aflata la 60 de kilometri sud de Cluj-Napoca, a fost prima localitate rurala care a fost distinsă cu premiul „Europa Nostra” de catre Comisia Europeana, pentru conservarea patrimoniului cultural şi arhitectonic.


In toamna anului 2000, Oficiului National al Monumentelor Istorice a desemnat satul ca fiind zona arhitecturala si urbana protejata, dupa ce localnicii si-au renovat casele, pastrand stilul original din perioada secolelor 17-19.
De altfel, majoritatea caselor sunt albe cu ferestre verzi, la fel cum aratau si acum mai bine de 150 de ani, cand Rimetea era sa dispara din cauza unui incendiu devastator ce a distrus toate casele, reconstruite apoi de localnici. Si cadrul natural este exceptional. Rimetea este plasat la poalele Muntilor Trascau, fiind inconjurat de masive calcaroase, unele impadurite, altele golase, ideale pentru excursii, dar si pentru zborurile cu parapanta. ( sursa wowbiz.ro)

 

Citește-ne pe
Citește și:

Problema de MATEMATICĂ pe care puţini o pot rezolva din prima încercare. Care este rezultatul corect

VIDEO Americanii renunță la patrulele călare de la granița cu Mexicul, după imaginile care au oripilat mapamondul

BOMBA BOMBELOR! Iubitul super celebru al Kirei, fiica lui Gică Hagi. Fac un cuplu de senzație

Cele mai grele întrebări de cultură generală. La cate dintre ele raspunzi CORECT?

TEST DE PERSONALITATE: Tu ce alegi să faci prima oară? Răspunsul spune totul despre tine!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies