Folosesti paracetamol? Nimeni nu a stiut de acest efect, timp de 70 de ani. Uite cum iti afecteaza CREIERUL

Editor: Silviu Bunea Author: S.B.
Actualizat: 28 sep 2020, 18:35

Calmantele nu au efect doar asupra durerii fizice, ele ne pot amorti si emotiile.

Un studiu recent a aratat ca acetaminofenul, ingredientul din paracetamol, poate sa limiteze intensitatea unor emotii, cum sunt fericirea sau tristetea.Substanta a inceput sa fie folosita ca medicament in urma cu 70 de ani, insa acest efect secundar de abia  fost descoperit.
"In loc sa fie un leac pentru durerile fizice, acetaminofenul poate fi considerat un calmant general pentru emotii", a declarat Geoffrey Durso, coordonatorul studiului realizat la Universitatea de Stat din Ohio.
Experimentul a fost realizat pe doua grupe de studenti. Prima grupa a luat o doza-soc de 1000 de miligrame de paracetamol, iar ceilalti studenti au luat pastile identice, dar fara substanta activa. Apoi, subiectii au fost rugati sa evalueze 40 de fotografii in functie de cat de pozitive sau de negative sunt.
Rezultatele au aratat ca participantii care au luat acetaminofen au evaluat imaginile ca fiind mai putin pozitive sau negative decat cei care nu au luat medicamentul.
"Oamenii care au luat acetaminofen nu au simtit emotiile la aceeasi intensitate. Credem ca substanta schimba intensitatea cu care oamenii resimt emotiile", a declarat profesorul Baldwin Way, care a participat la studiu.
Voi ati simtit vreun efect dupa ce ati luat Paracetamol?

Un studiu recent a aratat ca acetaminofenul, ingredientul din paracetamol, poate sa limiteze intensitatea unor emotii, cum sunt fericirea sau tristetea.Substanta

a inceput sa fie folosita ca medicament in urma cu 70 de ani, insa acest efect secundar de abia fost descoperit. "In loc sa fie un leac pentru durerile fizice, acetaminofenul poate fi considerat un calmant general pentru toate durerile", a declarat Geoffrey Durso, coordonatorul studiului realizat la Universitatea de Stat din Ohio.

Experimentul a fost realizat pe doua grupe de studenti. Prima grupa a luat o doza-soc de 1000 de miligrame de paracetamol, iar ceilalti studenti au luat pastile identice, dar fara substanta activa.

Apoi, subiectii au fost rugati sa evalueze 40 de fotografii in functie de cat de pozitive sau de negative sunt.

Este real! Marturia infricosatoare a unui tanar roman infectat cu coronavirus:

Rezultatele au aratat ca participantii care au luat acetaminofen au evaluat imaginile ca fiind mai putin pozitive sau negative decat cei care nu au luat medicamentul. "Oamenii care au luat acetaminofen nu au simtit emotiile la aceeasi intensitate. Credem ca substanta schimba intensitatea cu care oamenii resimt emotiile", a declarat profesorul Baldwin Way, care a participat la studiu.

Voi ati simtit vreun efect dupa ce ati luat paracetamol?

,

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies