Focar de coronavirus in Dambovita! Peste o suta de infectati intr-un centru de recuperare si reabilitare a persoanelor cu handicap

,

Cincizeci şi cinci de beneficiari din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani –Moreni, judeţul Dâmboviţa, au fost diagnosticaţi, joi, cu COVID-19, în cadrul unităţii fiind un focar de boală cu peste o sută de infectaţi.


In articol:

Focar de coronavirus in Dambovita

”Conform ultimelor rezultate primite astăzi, 9.07.2020, pentru 55 de persoane din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani –Moreni a fost confirmată infectarea cu virusul SARS- Cov-2. În acest centru se află în desfăşurare un focar de colectivitate cu 106 cazuri, din care 92 de cazuri confirmate la persoanele asistate şi 14 cazuri confirmate în rândul personalului”, anunţă DSP Dâmboviţa, într-un comunicat de presă.

Toţi cei 55 de beneficiari sunt monitorizaţi clinic de medicii specialişti din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, pentru stabilirea conduitei terapeutice şi a internării în spital.

Citeste si: Decizie radicala in Vama Veche! Cum se vor distra romanii incepand din acest weekend

Citeste si: Focar de coronavirus din cauza unei asistente care a ignorat normele de protecție. Cum a reacționat medicul Virgil Musta?

În urma depistării cazurilor din acest centru social, DSP Dâmboviţa a dispus menţinerea unor măsuri precum distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru, intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă, efectuarea dezinfectiei terminale, purtarea echipamentului de protecţie şi a fost interzică folosirea de către salariaţi a unor spaţii comune. De asemenea, în centrul destinat persoanelor cu handicap a fost interzis accesul vizitatorilor.

De asemenea, specialiştii în sănătate publică din judeţ condamnă public orice campanie de minimizare a pericolului reprezentat de virusul SARS-Cov-2.

Orice minimalizare a efectelor coronavirusului asupra organismului uman, poate determina o afectare gravă a stării de sănătate care să conducă spre deces şi de aceea, dezavuăm orice campanie de negare a pericolului infectării”, a mai transmis instituţia.

Citeste si: Nou focar de coronavirus! Ce mare oras este afectat: autoritatile sunt in alerta

Citeste si: Focar de coronavirus nou in Romania! Ce oras este afectat

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo pentru weekend. Vreme caniculara vineri, grindina si vijelii duminica

'Telefoanele sună fără oprire' la MApN: peste 40.000 de apeluri de la persoane interesate de vaccinare, în doar 24 de ore

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Veste uriasa pentru romani! Creste plafonul pentru programul "Noua Casa"

Legea privind carantina. Cand este obligatorie izolarea si ce se intampla cu cei care fug din carantina

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies