Florin Cîțu și-a dat demisia de la conducerea Senatului. Alina Gorghiu îi va lua locul

,
florin-cîțu-șefia-senatului

Florin Cîțu ar urma să piardă șefia Senatului, după ce a pierdut și funcția de premier

[Sursa foto: Facebook: Florin Cîţu ]

Florin Cîțu ar urma să fie înlăturat de la șefia Senatului, după ce a pierdut funcția de premier, de lider al Filialei PNL Sector 3 și de președinte al Partidului Național Liberal. În trecut, acesta a primit susținere din partea lui Klaus Iohannis, președintele României.


In articol:

UPDATE

Astăzi, 29 iunie, în urmă cu doar câteva momente, Florin Cîțu și-a dat demisia de la conducerea Senatului. Decizia a venit după ce acesta a fost informat de faptul că senatorii PNL îi vor retrage sprijinul politic de care avea parte pentru a-și exercita funcția.

Mai mult decât atât, conform digi24.ro, Alina Gorghiu va deveni președintele Senatului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Florin Cîțu ar urma să piardă și șefia Senatului. Conform observatornews.ro, relatează romaniatv.net, fostul premier ar putea să fie înlocuit de Alina Gorghiu pentru o perioadă de timp. În urmă cu doar o zi, Florin Cîțu a fost înlăturat de la Filiala PNL Sector 3.

Pentru ziua de astăzi, 29 iunie, la ora 09:30, s-a stabilit convocarea acestora la o ședință a grupului senatorial, urmând ca, la ora 12:00, să se decidă îndepărtarea din funcția de președinte a Senatului a lui Florin Cîțu.

După ce Ludovic Orban a fost înlăturat din funcția de premier, Klaus Iohannis i-a oferit un sprijin foarte mare lui Florin Cîțu. Acesta a fost învestit în funcție la finalul anului 2020, în luna decembrie și, în luna octombrie 2021, printr-o moțiune de cenzură, a fost demis din funcție.

Mai mult decât atât, Florin Cîțu a obținut funcția de președinte a Partidului Național Liberal în septembrie 2021, după ce a continuat să fie susținut de către Klaus Iohannis. După ce a fost supus unor presiuni interne, Florin Cîțu și-a dat demisia în luna aprilie a anului acesta.

Citeste si: Florin Cîțu nu este de acord cu plafonarea prețurilor la carburanți: „Ce companie ar mai aduce benzină în România să vândă la un preț mic?”

florin-cîțu-șefia-senatului

Florin Cîțu ar urma să piardă șefia Senatului, după ce a pierdut și funcția de premier

[Sursa foto: Facebook: Florin Cîţu ]

Florin Cîțu a fost înlăturat de la șefia Filialei PNL Sector 3 printr-o ședință BPN a partidului

Nicolae Ciucă a anunțat că, în cadrul unei ședințe BPN al PNL, s-a decis demiterea lui Florin Cîțu din funcția de șef al Filialei PNL Sector 3.

„Au fost luate decizii în ceea ce priveşte clarificarea conducerii filialei PNL la Sectorul 3, deoarece e o chestiune de ieşire din termen şi a fost numit un prim-vicepreşedinte care are termen 30 de zile să vină cu o propunere de preşedinte interimar şi o dată pentru organizarea alegerilor, iar la PNL Gorj am numit un prim-vicepreşedinte astfel încât să clarificăm filiala situaţiei, urmând ca în 30 de zile să alegem un preşedinte al filialei”, a spus Nicolae Ciucă, după ce ședința BPN al PNL a ajuns la final luni, 27 iunie, relatează romaniatv.net.

Citeste si: Planuri noi în rândul coaliției. PSD vrea să ceară „taxe de solidaritate” iar PNL vrea să ceară „taxe pe zahăr”

La finalul lunii mai, Florin Cîțu susținea că, dacă se dorește ca el să preia ministerul, o va face fără nicio problemă.

„E normal să fie preşedintele PNL preşedintele Senatului, eu nu mă îngrjorez de ce spun unii sau alţii, eu îmi fac treaba acolo unde sunt. Dacă PNL doreşte să preiau Ministerul Finanţelor în 2023, binenţeles că voi prelua şi vom face treabă, dar e o decizie care trebuie luată în conducerea PNL”, a declarat Florin Cîțu pentru Profit TV, conform romaniatv.net.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Planuri noi în rândul coaliției. PSD vrea să ceară „taxe de solidaritate” iar PNL vrea să ceară „taxe pe zahăr”

Directorii executivi ai marilor companii americane se pregătesc pentru o recesiune și nu cred că va fi scurtă (CNN)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Marcel Ciolacu a dat vestea pe care milioane de români o așteptau. Românii trebuie să știe acest lucru

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies