Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre desfiinţarea pensiilor speciale: "Toate vor fi pe contributivitate"

,

Florin Cîţu a făcut un anunţ important despre desfiinţarea pensiilor. Iată ce a declarat fostul premier al Românie.


In articol:

Florin Cîțu a dezvăluit ce pensii vor fi desființate prin PNRR. Preşedintele PNL a subliniat că trebuie găsite soluții pentru anumite excepții, dar acestea vor fi mult mai puține decât în prezent. 

Citeste si: Anunț de ultimă oră pentru români! Se schimbă modul de calcul al impozitului de pensii și contribuția la asigurările de sănătate

Florin Cîţu, anunţ despre desfiinţarea pensiilor speciale

Florin Cîțu a declarat că este mulțumit de modul în care a fost gândit PNRR, având în vedere că este un program de investiții. De asemenea, președintele PNL a vorbit și despre desființarea pensiilor speciale și noua lege a pensiilor.

„În 2023, putem să ne uităm la modul în care au fost cheltuiți banii din PNRR și, dacă undeva sunt bani care nu au fost cheltuiți, ei pot fi redistribuiți în interior. (…) Mie îmi place cum a fost construit PNRR, pentru că investițiile sunt legate de reforme. Este un program pe investiții. Toți banii se vor duce în investiții, România poate beneficia și va însemna un salt puternic pentru România, dacă ne ținem de program”, a declarat Florin Cîțu, miercuri, în cadrul interviului acordat DCNews.

Citeste si: Acte șomaj 2022. Condițiile și actele necesare pentru obținerea ajutorului social

Florin Cîțu a declarat că pensiile speciale vor fi desființate și a menționat că toate pensiile vor fi pe contributivitate prin PNRR.

„Prin PNRR, da. Toate pensiile vor fi pe contributivitate. Dar mai este ceva la legea pensiilor. Politicienii se gândesc pe termen scurt, dar pentru România e foarte importantă să folosească această oportunitate (n.r. PNRR), să avem o lege a pensiilor care să ne asigure că pensiile pot fi plătite și peste 15 și 20 de ani! ”, a declarat liberalul.

Cîțu, reacție la declarațiile ministrului Muncii

Mai mult, Florin Cîțu a avut o reacție și în ceea ce privește declarațiile ministrului Muncii, Marius Budăi, care a spus că vrea să renegocieze procentul de 9,7 la sută din PIB pentru pensii,

„Din PIB-ul de azi e mult prea mic. Dar, dacă noi facem investiții și păstrăm dinamica pe care am avut-o anul trecut de creștere a PIB-ului, 9,7 dintr-un PIB mai mare înseamnă mai mulți bani.

Haideți să nu ne cramponăm în cifre”, a zis Florin Cîțu.

„Germania a ajuns la 13 la sută cu alt sistem de pensii, cu altă legislație, după mulți ani. Putem să ajungem și noi acolo, asta este doar până în 2026 și e o regulă care să ne permită nouă să facem o Lege a pensiilor nouă. O Lege a pensiilor în care vom avea toate pensiile pe contributivitate și o Lege a pensiilor care să fie sustenabilă”, a subliniat președintele PNL.

Ministrul Muncii a criticat recent obiectivul din PNRR ca totalul cheltuielilor publice brute cu pensiile să nu depășească 9,4% din PIB în perioada 2022-2070.

„Critic acest 9,4% prins în PNRR pentru că nu-l înțeleg. De ce UE are acum 13%, noi prin legea 127 ne-am propus 11,7%, iar domnul Ghinea a spus 9,4%? Eu personal nu înțeleg. (…) Ar trebui să ne spună fostul ministru care a prins acest lucru în PNRR, în contextul in care media UE cu plata pensiilor din sistemul public doar este de 13%. De ce USR și domnul Ghinea i-au vrut săraci pe părinții și bunicii noștri, întrebați-l pe dumnealui”, declara ministrul Muncii.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Dana Rogoz, în costum de baie: „Ţi se văd coastele”

Autorecenzarea s-a încheiat, iar amenzile încep să curgă de acum. Ce persoane sunt vizate

Show - luptătorul Daniel Ghiță, deputat PSD, a fost prădat de hoți la sală: Am ajuns să merg desculț acasă

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Calendar creștin ortodox 27 mai 2022: Ce sfânt făcător de minuni e sărbătorit azi. E dezlegare la pește! Rugăciunea zilei de vineri

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies